Мама – очарователна, децата – здрави и щастливи

Мама – очарователна, децата – здрави и щастливи

 

Имате малки деца и покрай грижите за тях не ви остава време за себе си. Установявате, че любимите ви дрехи вече не ви стават – понатрупали сте някои и друг излишен килограм… Какво да правите?
Отлично решение на този проблем, който вълнува милиони майки на планетата, ни предлага очарователната Чарити Леблан. Тя има две малки деца – петгодишния Оукли и двегодишната Фелисити. След раждането на сина си тя с ужас забелязва, как стремително започва да качва килограми. За да си върне формата, която имала, Чарити решава да започне занимания с йога. Те могат да се правят у дома, не изискват сложни съоръжения и постепенно може да се преминава от по-просто в по-сложно ниво.


И тя започнала да прави йога асани (упражнения) винаги, когато намирала свободно време. Същевременно забелязала, че малките и деца с огромно любопитство наблюдавали, как тя прави асаните. Тогава и хрумнало да увлече и тях в своите йогистки занимания. И се оказало, че когато всички заедно спортуват, ставало невероятно забавно и децата били щастливи.


Сега тя е известна в много страни на света, често я посещават журналисти. И обикновено я питат и дали е имало моменти, когато всички заедно са падали на земята при изпълнението на по-трудни упражнения. Чарити се усмихва и отговаря:
– Разбира се! Но нали във всичко, което вие правите има и някакви елементи на опасност?


А после добавя:
– Аз съм много внимателна с децата. Ние не пристъпваме към нов елемент, ако аз не съм убедена, че те ще се справят с него. Ние винаги практикуваме много бавно упражненията. И напредваме само, когато сме готови за следващите по-сложни асани.
В семейната йога понякога се включва и таткото Андре и тогава децата са във възторг. Но за съжаление той е доста зает човек – върху плещите му лежи отговорността за приходите на семейството.


Чарити се занимава с йога всеки ден. Тя се сетила и предложила на децата си дори да измислят нови названия на асаните. Така се появило и името на едно от йогистките упражнения – “Двойна дъга”.
Чарити казва, че решението и да въвлече и децата в своите спортни занимания, се е оказало много удачно:
– Така аз имам възможност да работя над себе си, да бъда в добра форма и същевременно да си играя с децата. Спортувайки синът ми се учи да ми се доверява. Движенията помагат на дъщеря ми да развива моторика и мускули. Те узнават, какво означава да си силен и здрав. И при това всичко става много весело!

Откъдето и да го гледаме, Чарити е права: онова, което недостига днес на децата е живото общуване с най-любимите им хора – техните родители. От това губят не само децата, но и мама, и татко. А нейната идея да увлече децата си в спорта и позволява да бъдат повече заедно, да им е много весело и винаги да са в отлична форма.
Изводът: играйте и спортувайте с децата си, ако искате те да са хармонично развити, здрави и щастливи.