Манди, която спечели любовта на милиони хора

Манди, която спечели любовта на милиони хора

Британецът Саймън Кауъл е известен от малък с това, че има ужасно хаплив език и характер. Може би и това е сред причините до началото на новото хилядолетие, той да е в състоянието, за което обикновено казваме “едва свързва двата края”.
Но десет години по-късно Саймън вече е спечелил около 400 милиона долара. Попада в групата на най-богатите хора на планетата с няколко телевизионни формата, които създава с приятели и колеги. Сам определя своята работа, като откриване на таланти.
През 2002 година продава за няколко милиона долара в САЩ шоуто “Америка търси талант”, с уговорката да е член на журито. И оттогава до днес той наистина присъства във всеки сезон на това изключително гледано шоу. То също допринася той да се превърне в знаменит продуцент с огромно влияние в света на музикалния бизнес.

Саймън Кауъл е известен с грубостта си към участниците в конкурсите, но сега вече това е част от бизнеса и имиджа му. Негови реплики са се превърнали в култови:
– Ако беше пял така преди 2000 години, хората щяха да те убият с камъни.
– Имаше една чудесна част от твоята песен и това беше краят й.
– Ако уменията ти като спасител бяха същите като пеенето ти, много хора щяха да се удавят.
– Звучиш като Шер, след като е била на зъболекар.
– Какъв би бил съветът ми, ако искаш да преследваш кариера в музикалния бизнес? Недей!
– Господ приема ли стоки обратно? Ако ми беше дал на мен този глас, аз щях да го върна.
– Представи си, че аз съм фабрика в Китай и имам поръчка да изработя 10000 кукли с образа на Джъстин Бийбър, които пеят и танцуват. Но нещо в производството се е объркало. Ти си точно това. Нещо не е наред.
– Ти действително пееш като дерайлиращ влак…
Такъв си е Саймън Кауъл. Но никой не може да отрече, че той е и човек с безпогрешен музикален нюх, който също може да бъде впечатлен и доведен до истински възторг. Както това успя да направи с него Манди Харви.

Когато се появи на сцената, журито я посрещна резервирано – та с какво ли може да ги изненада това момиче? А до тях застана непозната жена и Саймън Кауъл попита певицата коя е тя. Манди ообясни, че това е нейната преводачка на сурдопревод (жестомимичен език). И така журито разбра, че дамата на сцената всъщност е глуха.
Съдиите забелязват, че Манди е боса на сцената. Момичето обяснява, че звуковите вибрации, които усеща от пода и помагат да запазва ритъма.

Манди изпълни собствената си песен “Опитай”. Трябваха и само няколко секунди, за да доведе хората до възторг. Немалко от зрителите в залата не можеха да сдържат сълзите си.
– Аз не мисля, че на вас ви е нужен преводач за това – каза капризния и придирчив Саймън, преди да натисне златния звънец и автоматично да изпрати Манди в следващия тур, без мнението на останалите членове на журито. – Искам да кажа, че аз достатъчно дълго седя тук и това бе едно от удивителните неща, които съм виждал и чувал!

Видеото с нейното изпълнение стана веднага истински хит. След като бе качено в мрежата до днес то е гледано от близо 14 милиона души! След нейното фантастично изпълнение на “Америка търси талант” Манди вече я сравняват с шотландската певица Сюзън Бойл, която стана сензация на риалитито „Великобритания търси талант“.
Манди Харви е родена на 2 януари 1988 година в град Синсинати, разположен в югозападната част на щата Охайо (САЩ). Тя е джазова певица и автор на песни. Когато е на 18 години, като студентка в Колорадския университет (там учи пеене), тя напълно загубва слуха си и напуска университета. Но не се отчайва, а продължава да се занимава с музика. Всъщност тя е започнала да учи всичко наново, включително пеенето и свиренето на музикален инструмент. Помагала си е с вибрация и визуални тунери.През 2009 година издава албума Smile, който високо е оценен от специалисти. През 2010 година е премиерата на нейния втори албум – After You’re Gone.
Манди ни убеждава в простичката истина: тайната на успеха е да не се предаваш. Всекидневието непрекъснато ни поднася своите изненади, които, за съжаление, не рядко са свързани и със сериозни проблеми. И немалко от нас се предават – отчайват се, изключват и изпадат в безразличие, търсят спасение в алкохола… Но има и хора, които продължават напред, независимо от изпитанията. Те имат мечта, която искат да осъществят.
И знаят, че няма друг, освен тях, който да свърши това.