Загадка с мотоциклет

Загадка с мотоциклет

Когато бях ученик често препрочитах книгата “Конникът без глава” на Майн Рид. Макар и написана през 1865 година, тя ме очароваше с тайнствата на безкрайната прерия, мъжеството и благородството на ловеца на мустанги Морис Джерълд и любовта между него и красивата Луиза Пойндекстър.
Спомних си за този знаменит роман, когато попаднах на една любопитна история. Тя се  случи наскоро във Франция – Harley-Davidson измина няколко километра без водач. Мотоциклетистът попаднал в произшествие и паднал на пътя. А мотоциклетът продължил движението си още няколко километра. Спрял го полицейски патрул.


Това се случило на пътя А4 недалеч от град Мезон Алфор по посока Париж. Там мотоциклетистът се блъснал в автомобил и паднал от седалката. Шофьорът веднага го откарал в болница. После позвънил в полицията. Оттам започнали да търсят мотоциклета, но не го открили на мястото на произшествието. Търсили са го в продължение на час и половина.
А Harley-Davidson го спира близо десет километра далеч от случилото се, минаващ полицейски патрул. Сега машината е на ремонт в гаража на бул. „Менилмонтан”. Мотоциклетистът не смята да се отказва от това удоволствие в бъдеще – след възстановяването си, той отново ще е на своя Harley.


Очевидци заснели летящия без човек на седалката мотоциклет и го качили в мрежата. На транспортното средство нямало никакви следи от авария. Хората, които са гледали видеото, не могат да си обяснят, как мотоциклета е продължил да се движи. Във форумите има и предположения, че той вероятно е бил управляван от “призрачен мотоциклетист”.
Своеобразен конник без глава…