Модели, които радват хората

Модели, които радват хората

 

 

В непредсказуемото и несигурно бъдеще, което се задава едно е ясно: ще печелят тези, които могат да раждат необичайни хрумвания! Ако си в състояние да изненадваш приятно другите хора и да им предлагаш странни, но полезни предмети и услуги, можеш да не се притесняваш за мястото ти под слънцето.
Но за да се случи това – мозъка ни да генерира щури идеи, то той трябва да получава непрекъснато своя “допинг” във вид на удивляващи го влияния. Това ще го кара да мисли в различни направления, да търси и намира други гледни точки на нещата от живота, да чертае нови перспективи.


Едно от средствата за това е да следим и за увлеченията на нестандартни личности, хора, които определено се различават от инертната, посредствена и ленива тълпа.
Като Карлито Романилос от Филипините например. Приятелите му го наричат Татай Карлито. Обикновена алуминиева тел той превръща в истински шедьоври – модели на различни неща.


Днес Карлито е на 53 години. Родил се и израснал в град Ослоб на остров Себу в бедно фермерско семейство, което не му позволило да завърши училище. Семейството било многолюдно – Карлито има четири братя и три сестри. Като дете се труди във фермата, а в свободното си време прави чудесни играчки от дърво и ги продава на връстниците си, за да припечели малко пари за семейството си.


През далечната 1979 година Карлито напуска Ослоб и се отправя към Манила – столицата и втория по големина град на Република Филипини. За да оцелява там работи какво ли не – по строежи, като художник, опакова продукти в супермаркет… На 19 години получава шофьорска книжка и бензина “влиза в кръвта му” – влюбва се в автомобилите. Оттогава до днес той работи като личен шофьор на бизнесмени, като водач на повикване.


Свободното си време Карлито посвещава на своите уникални модели на автомобили, мотоциклети, велосипеди, самолети… Прави ги ръчно, без помощта на специални инструменти.
А техни фотографии, разпространени в интернет, ги направиха достояние на милиони хора и донесоха на Карлито невероятна популярност.

Моделите му се продават отлично в интернет – колекционери от много страни например, се надпреварват да си купуват негови творби. Модел на мотоциклет Карлито продава за около 35 долара, а по-сложните му проекти вървят по 135 долара.


Но за Карлито много по-важно е, че неговите творби радват хора не само във Филипините, но и в много други страни по света.