Молив срещу камера

Молив срещу камера

Не бих се учудил, ако вече са се появили поколения, които не познават молива. Но дори и сред тези, които са го виждали все по-малко са умеещите да боравят с него. Пристрастеността на днешните млади хора към смартфона и непрекъснатото писане на есемеси (Short Message Service – SMS), буквално съсипва тази способност у тях.

А това е тъжно. Първите моливи са се появили още през XVI век, когато са открити залежи на графити. И скоро са станали неотменна част от всекидневието на много хора – писатели, журналисти, художници, учители, ученици, изобретатели, счетоводители…

С помощта на молива са сътворени велики произведения на изкуството, написани са прекрасни книги, създадени са проекти за архитектурни шедьоври, появили са се технологии, преобразили живота на цели поколения.

Но и в днашната дигитална епоха талантливи хора откриват нови възможности на този древен инструмент. Един от тях е Бен Хайне – една определено нестандартна личност.

Роден е в Африка, но живее и работи в Белгия. Бен е илюстрастор, художник, карикатурист, фотограф… И полиглот – говори седем езика!

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е Ben%2BHeine%2BSolo%2BExhibition%2Bat%2BHarbour%2BCity%2Bin%2BHong%2BKong%2Babout%2BLove%2Band%2BChocolate%2B-%2BPhoto%2BReport%2B2015-4.jpg

Той получи световна известност със своята знаменита серия “Молив против камера”. На него му хрумва да дорисува фотографии.

И понеже въображението му е безгранично и активно, се получават много забавни неща. Те не само радват зрителя, но и го подтикват да погледне другояче на света, в който се намира.

А благодарение на това се разкрива възможността и той самия да открие свои идеи. И така да се доближи до реализация на мечтите си.