Момичето, което обича да е в непознати пространства

Момичето, което обича да е в непознати пространства

 

 

Аз харесвам занаята си, но честно казано искрено завидях на това, което прави една очарователна млада дама. Причината това да се случи бяха снимки за нейни пътешествия, които тя редовно споделя в мрежата. Тя съвсем не е от групата на тузарите, в чиито банкови сметка нулите след единиците са повече от 15. Но това не и пречи да се припича на шеметни плажове с кристално чиста вода, да плува сред приказни водопади, да медитира при залеза на слънцето сред красиви планини.

Beautiful Brigita Jagelaviciute, from Lithuania, lives the lifestyle of a multi-millionaire, but she doesn’t earn six figures – she globe-trots to exotic places thanks to her job as an Emirates air stewardess
Бригита Ягелавичюте е на 23 години. Родена е в малката прибалтийска република Литва – населението и е само от 2,872 милиона души. Сега тя непрекъснато е сред различни райски кътчета, които предлага нашата планета. И това е възможно благодарение на нейната професия.

The 23-year-old goes from sightseeing in New York, to hand-gliding over Rio de Janeiro, to walking the Great Wall of China - and this could all be in a month’s work

Бригита е стюардеса на авиакомпанията Emirates Airlines – националния превозвач на Обединени Арабски Емирства, чиято централа е в Дубай. Emirates е най-голямата авиокомпания в Близкия Изток. Лети до над 140 града в света, до Азия, Австралия, Нова Зеландия…

This picture was taken in Hatta in the UAE

През 1992 година Emirates стана и една от първите авиокомпании в света, въвели система за забавление на самолетите си (ICE, ICE Digital Widescreen и ICEtv & радио).
Бригита признава, че да си стюардеса никак не лесно. А най-лошото в нейната професия е т.н. самолетен джетлаг (от англ. jet – самолет и lag – изоставам, забавям се).

Brigita told MailOnline Travel: ‘So far I’ve ticked off 74 countries - and that’s only 30 per cent of the world, so I still have a long way to go.' This picture was taken in Tokyo

Става дума за силна умора, раздразнение, болки в главата, затруднения при ориентацията, нарушаване на естествения ритъм ден-нощ, които се появяват заради прекосяването на нееднакви часови пояси. Човек трябва да е с отлично здраве, за да може бързо да се приспособява към различни температури, часове, райони.

'No filter needed because every backdrop in the Maldives is incredible,' Brigita said of this picture
Но тя не съжалява за това, че е напуснала своята зона на комфорта, като е приела работата на стюардеса. Най-голямото нейно предимство според Бригита е в това, че пътешествията по света са най-доброто образование, което може да получи човек.

Brigita said of this picture: 'Had such a perfect day at Lake Como. I could stay here all summer. Italy, you never cease to amaze me with your beauty!'
А да стане стюардеса и то точно в тази авиокомпания е помогнала съдбата. Бригита чакала за полет на аерогарата в Ница, когато за първи път видяла стюардеси на Emirates. Тя и сега си спомня за възторга, който изпитала, когато екипаж на авиокмапанията в красиви червени шапки минал покрай нея. До този момент тя дори не била чувала за съществуването на Emirates.

The photogenic traveller, who lives in Dubai, hates routine and loves the constant change that comes with the job
Само за последната година Бригита е летяла в около 80 официални рейса на авиокомпанията (отделно са частните пътувания). Рио де Жанейро и Ню Йорк, Сингапур и Париж, Сейшелските острови и Великата китайска стена – това са дестинации, които тя посещава в рамките на месец.

She said the worst part of her job is the jet lag

Бригита вече е успяла да опознае добре 74 държави! И тъй като това е около една трета от целия свят, тя е на мнение, че тепърва и предстои много дълъг път.
Бригита живее в Дубай и ненавижда рутината и скуката в живота, мрази да се събужда по едно и също време, да върши едно и също нещо пет дни в седмицата.

Brigita first decided she wanted a job as flight attendant when she saw Emirates Cabin Crew walking through Nice Airport

Тя обича да се среща с нови и интересни хора, да изпитва необичайни усещания, да попада в непознати пространства. А прекрасна възможност всичко това да се случва и предлага работата и в Emirates.

The photogenic traveller’s favourite destinations include Seychelles, Singapore, Paris and New York
По всичко изглежда, че феновете на Бригита в инстаграм, които сега са над 60000, само ще растат. А това, освен слава, ще и носи и нелоши доходи. С които ще може да разнообразява още повече своите преживявания по света.