Момичето, което преобрази себе си

Момичето, което преобрази себе си

 

 

 

Ценя хубавото вино и чашата с него е до мен по време на хранене. Написал съм и книгата “Вино за здраве”, която за моя радост се хареса на много хора. Доверявам се на мъдрия завет на бащата на медицината – Хипократ (460 пр.Хр. – 370 пр.Хр.):
– За здравия и болния човек виното и меда са най-добрите средства, ако са натурални и се приемат умерено и правилно!
Но това съвсем не ми пречи да забележа, че расте броят на хората, пиещи без мярка. Особено тревожен проблем е, че тяхната възраст неапрекъснато намалява.

Хиляди хора попадат в токсилогични отделения на различни болници в страната ни заради алкохолни отравяния или хронически алкохолизъм. Много умират всяка година преждевременно от болести, свързани с потреблението на алкохол. Съвсем не са малко и тези, които са “гости” на травматологични отделения, защото са се наранили в нетрезво състояние.

А от всекидневните полицейски сводки за пътнотранспортни произшествия, съпроводени с човешки жертви и страдания знаем, че една от основните причини за тях е злоупотребата с алкохол…
Затова е най-добре непълнолетните  да не докосват чашата с алкохол. А пълнолетните да пийват, но винаги с чувство за мярка.


И тъй като не искам тези редове да прозвучат като досадно нравоучение, което самия аз ненавиждам, ще ви запозная с историята на едно момиче. Точно отказа и от алкохола, към който се бе пристрастила, я преобрази неузнаваемо.
Шведката Джели Девоут днес е на 27 години. Но не винаги е изглеждала така очарователно, както сега.

Допреди шест години Джели определено прекалявала с алкохола. Редовно страдала от махмурлук, а това се отразявало на начина и на живот. Хранела се най-вече с хамбургери и подобни на тях вредни храни, била и обездвижена. Нестихващите купони, обилно поливани с алкохол и яденето на некачествена храна, осигурили на момичето немалко излишни килограми. Тя се превърнала в доста заоблено, лишено от енергия и чар създание.


Докато един ден разглеждайки се в огледалото Джели си казала: край, дотук с алкохола! Отказала се от заведенията за бързо хранене, газираните напитки и полуфабрикати. Започнала да яде повече зеленчуци и плодове, продукти богати на белтъчини. Активно  спортувала. И ефектът от всичко това не закъснял: благодарение на промяната в начина и на живот, тя се разделя с над двадесет килограма излишно тегло.


– Когато сваляш килограми то това много силно променя лицето ти – споделя Джели. – Аз сега изглеждам като съвършено друг човек!
За да ни покаже до какво може да доведе отказа от алкохола и нездравословния начин на живот като цяло, наскоро Джели качи в инстаграм свои стари и най-нови снимки.

Transformation: Devote said one bikini picture when she was 21 years old sparked something inside her to get healthy and change her eating habits 
– Никога преди не съм се чувствала така добре – споделя Джели. – Сега имам пълна хармония. Мога да изям поничка, но след това задължително ще похапна салата. Пия предимно само вода. И което е най-важното: обикнах се, престанах да се ненавиждам!
А като главна причина, която и е помогнала да излезе от омагьосания кръг, в който се е въртяла, Джели смята отказа и от алкохола.

Fit: Devote travels a majority of her time, but she still finds time to workout in order to stay on track with her diet and exercise 
– Помнете: в алкохола има много захар! В чаша шампанско се съдържат 78 ккал, а в чаша вино те са 120! Но много по-важното е, че употребата на спиртни напитки влияе и на други аспекти на живота ви – на качественото на съня ви, режима на тренировки и пр. А тези “странични ефекти” едва ли ще ви помогнат да имате идеално тяло.
Сега целта на Джели е да вдъхнови и други хора да направят промяна със себе си.

 Jelly, left, used to be a party girl but she's now super trim after giving up the booze

Тя ни съветва да не “зацикляме” на килограмите, защото същественото е как ние самите се отнасяме към себе си. В рамките на своя шестседмичен план за преобразуване на тялото тя предлага програми по балансирано хранене и тренировки.

 Jelly wants to inspire other women to follow her lead and ditch the booze
– Всичко е възможно, ако упорито работите за това – казва Джели. – Само вие решавате, как да изживеете живота си. Съществено е към какво се стремите и какъв човек искате да бъдете. Зная, че да мотивираш себе си е трудно. Но след като аз можах да направя това, то и вие ще можете!
В своя канал в инстаграм Джели подчертава, че за душевното здраве трябва да се грижим така старателно, както и за физическото.

Тя учи последователите си да обичат и уважават самите себе си. Убедена е, че най-добрия начин да придобиеш здраво тяло е да имаш здрав разум. В противен случай прекомерния стремеж да отслабнеш може само да ти навреди.
Самата тя вече може да си позволи да не следи така стриктно за диетата и тренировките, да изпие и по 1-2 чаши вино на седмица.

Просто защото за поддържане на вече изградената и перфектна фигура, са нужни далеч по-малко усилия, отколкото за създаването и.
Джели сега живее в Шефилд – град в Северна Англия, с население от около 525 800 жители. Със съпруга си много пътешества, но се старае да намира време за тренировки в спортните зали на хотелите, в които отсядат.

 Jelly says the most important thing is that she's much happier now, thanks to her healthy lifestyle
Днес тя е много успешен фитнес-блогър и все по-търсен модел. Последователите и в инстаграм надхвърлят половин милион души! А това, освен всичко друго и осигурява отлични доходи. И и позволява да следва такъв начин на живот, който на нея и харесва.