Най-нова западна мода: джендерно разнообразие

Най-нова западна мода: джендерно разнообразие

Западът определено изпреварва останалото човечество в стремежа си да премахне различията между половете. Сега на мода е джендерно разнообразие: все повече училища на Америка, Канада, Австралия и други страни забраняват да се използват думи като момче и момиче, мама и татко, мъж и жена. Тоалетните стават общи – и за мъже и жени, откриват се съблекални за трансджендери. В болници се забранява на медицинския персонал да нарича родилките майки – може да се използва само израза “бременни хора”.

В Корнелския университет, който е разположен в град Итака, Ню Йорк, САЩ решиха всички тоалетни, включително и мъжките да бъдат снабдявани с безплатни дамски превръзки и тампони.

В Калифорния, САЩ легализират детската проституция.

А в рамките на джендерното равенство в Австралия започнаха да поставят “женски” светофари – изобразените на тях пешеходци са в рокли. Но кой знае защо нововъведението не се хареса на повечето жители на Мелбърн. Според проучвания около 94 на сто от жителите на града не изпитват позитивни емоции, когато гледат на дамските светофари.