На какво могат да ни научат креативни готвачи

На какво могат да ни научат креативни готвачи

http://funik.ru/wp-content/uploads/2019/02/894589f632194cc15f59.jpg

Едва ли ще се намери по-полезен продукт на природата от него. Във времето, в което живеем, антибиотиците все по-трудно се справят с непрестанно мутиращите бактерии. Но номерата им не минават пред него: той е точно 100 пъти по-ефективен срещу разпространението на смъртоносните бактерии Campylobacter в сравнение с антибиотиците еритромицин и ципрофлоксацин. Неговото съединение аджоен не позволява на едни други бактерии Pseudomonas aeruginosa да отделят отровата рамнолипид, с която разрушават белите ни кръвни клетки. Когато го похапваме умират над 90 на сто от тях, ако са попаднали в организма ни.
И още много други ползи ни носи негово величество Чесъна. Той намалява риска от възникване на рак на стомаха, червата, белите дробове, устната и активно се бори с тумори, ако – недай си Боже!, се появят. Предпазва съдовете ни от тромби, които водят до инфаркти и инсулти. Засилва имунната ни система и я прави мощна преграда срещу простудни и инфекциозни заболявания. Пази мозъка ни от Паркинсон и Алцхаймер. Помага на организма ни да си изработи полезни за мозъка антиоксиданти и така го защитават от токсини. Враг е на остеоартрита, подобрява храносмилането ни, защитава черния ни дроб, утолява болка, лекува рани…
Но има малък проблем: за да похапваме този универсален лечител, трябва да го почистим преди това. Доста изнервяща дейност понякога, когато нямаме търпение, защото сме твърде гладни или не искаме да пропуснем телевизионен сериал.

https://tengrinews.kz/userdata/news/2019/news_372680/photo_284967.png

А щом има проблем няма начин креативни личности да не са потърсили неговото решение. Като Глен Пауъл – известен майстор-готвач от Торонто, Канада. Той също си задавал въпроса, как да ускори процеса на белене на чесън. Да не забравяме, че професията му често изисква от него да се справя не с една глава, а с далеч по-голямо количество от така ароматния зеленчук.
И Глен започнал да експериментира. Докато след поредица от неуспешни опити намерил своето ефективно решение, което той показа на канала си в YouTube.
За да се възползваме от неговия оригинален подход ще ни е нужен много остър нож. Но трябва и внимателно да се запознаем с неговата практика. Няма начин и ние да не се научим на така полезния трик: идеално и бързо обелване на чеснови скалидки.
Естествено, особено внимателни трябва да сме в началото, когато усвояваме подхода на Глен – вероятността да се порежем никак не е малка. Но си струва да опитаме – така ще осигуряваме бързо и лесно безценните за организма ни скалидки.