Невероятните хлапета

Невероятните хлапета

 

 

 

Винаги, когато имам свободно време за разходки в парка минавам край площадката, в която вилнеят скейтбордисти. С възхищение наблюдавам смелите трикове на някои от момчетата. А и когато в YouTube срещна изпълнения на майстори на скейтборда не пропускам да се насладя на техните невероятни умения.
В този екстремен спорт обикновено се изявяват момчета. Но времената се менят и сега те все по-често срещат конкуренти в лицето на момичета.
Ето две невероятни хлапета, които ни убеждават, че човек може да постигне всичко, стига да поиска. Те са на по 9 години, а за първи път са стъпили на скейтборда в невръстна възраст. И за три-четири години са се превърнали в истински факири в този зрелищен спорт.


Раиса Леал е от Бразилия и се качва на дъската, когато е на шест години. Благодарение на редовните няколкочасови тренировки тя вече прави чудеса със скейтборда. Това и донесе невероятна популярност – страницата и в Инстаграм я следят над 112000 нейни фена. Уменията и високо оцени и знаменития професионален скейтбордист Тони Хоук.
Повече снимки за Раиса ще намерите тук.

Изключителни са и постиженията на нейната връстничка от град Миядзаки, Япония – Скай Браун. Тя е майстор на свръх сложни трикове, които даже не са по силите на опитни скейтбордисти.

Скай стана и най-младата участничка в съревнованията за професионалисти по секйтбординк – Vans US Open Pro Series, където се състезаваше с далеч по-големи от нея хора.

На момичето въобще не и пука, че нейните конкуренти са предимно големи мъже – тя смело лети с дъската си и прави своите сложни номера. Повече снимки на Скай и на брат и Оушън, който е четири години по-малък от нея, но вече владее и той скейтборда, ще намерите тук.


Струва ли си хлапетата да отделят толкова внимание на скейтборда? И още как! Смелостта, волята за победа, увереността в собствените сили – всичко това ще им е страшно необходимо утре в живота.