Не вярвайте на първото впечатление!

Не вярвайте на първото впечатление!

 

 

Много се пише и говори за значението на първото впечатление, което произвеждаме с появата си сред непознати хора. Книжният ни пазар изобилства със заглавия, които ни съветват, как да правим добро първо впечатление. За подобни теми няма недостиг и в интернет – просто напишете ключовата фраза “първо впечатление” и ще се уверите в това.
Но поне аз не проявявам особен интерес към тази тема – личният ми опит ме е убедил, че не трябва да правя веднага изводи за непознатия, с когото се срещам. Често зад привидната самоувереност се крият комплекси, а срамежливия изглед е мамещ – всъщност неговия носител може да се окаже борбена и креативна личност.
Потвърждение на това е и следната история. Тя се случи в 13 сезон на популярното телевизионно шоу “Америка търси талант”. На сцената пред журито и зрителите се появи треперещо от страх момиче – 13 годишната Къртни Хадин. От силното вълнение, което я бе превзело, тя едва успяваше да събере силите си, за да отговори на въпроси, задавани от членове на журито.


А после Къртни запя – “Hard to Handle”. Нейната невероятна харизма, както и гласа и незабавно взривиха публиката. Впоследствие специалисти я сравниха с легендарната Джанис Джоплин – знаменита блус рок и психеделик рок изпълнителка, която буквално наелектризираше хората на своите концерти. Списание “Ролинг Стоун” я включи в своите класации „100-те най-велики творци за всички времена“ и „100-те най-велики певци на всички времена“. За съжаление, Джанис си отиде от този свят на 27 годишна възраст, вследствие предозировка на хероин в комбинация с уиски.
Едно е сигурно: първото впечатление за Къртни се оказа невярно – паникьосаната тинейджърка, застанала на сцената всъщност се оказа истински талант, за който не бе никакъв проблем да доведе до възторг зрителите в залата. А и не само тях – досега видеото с нейното изпълнение е видяно от над 51,5 милиона души в света!
Ако денят се познава от сутринта, то Къртни я очаква бляскаво бъдеще на музикалната сцена. За радост на милиони хора…