Не желаете ли той да ви напише сценария?

Не желаете ли той да ви напише сценария?

 

 

Един от все по-често срещаните изрази в публичното пространство, е “изкуствен интелект”. Ако доскоро отношението на повечето от нас към него бе като към нещо забавно, любопитно и по-скоро от света на фантастиката, днес вече го приемаме като част от нашия свят.
И има основания за това – та той е навсякъде: от търсачките в интернет до банките, в които ни превеждат заплатите. Шеметно навлиза и в областта на рекламата.

Поредно доказателство за това е клипа, заснет за автомобилната компания Lexus. А за да се появи той е нужно най-напред някой да напише сценарий. Обикновено го правят хора, които разбират от този занаят. Но сценарият за клипа “Водени от интуицията”, заснет под режисурата на Кевин Макдоналд, не е написан от хора: той е продукт, създаден от изкуствен интелект.


От компанията Lexus заявяват, че това е първото в света сътрудничество между изкуствен интелект и известен режисьор. А целта е била да се провери могат ли хора и машини да работят заедно в пълна хармония.
За да сътвори сценария, изкуствения интелект е обработил информация и изображение на най-добрите рекламни клипа в автомобилния отрасъл, за последните 15 години. А за да се съхрани оригиналността на марката, на него са му били предоставени и допълнителни данни за компанията Lexus.
И по всичко личи, че изкуствения интелект се е справил със задачата си. Сценарият му и създадения върху негова основа рекламен клип, достойно представят Lexus ES – един изискан, сигурен и комфортен автомобил.