Не изхвърляйте старите ризи на мъжете

Не изхвърляйте старите ризи на мъжете

 

Всички ние разполагаме с един уникален и практически неизчерпаем ресурс, от който да черпим вдъхновение и мощ: този на нашето въображение. То не признава нито граници, нито забранени пространства за нахлуване. Ето защо, ако не го затормозяваме с мързел и различни глупости, с които си губим времето доста често, а го стимулираме и му даваме простор за изява, то с негова помощ можем да постигаме чудеса.
Стефани Милър е един отличен пример за това. Самата тя е художник и учител по рисуване. След раждането на дъщерите си тя затънала в битовизми и определено и липсвал света на изкуството.


– Ние живеем в двустайно жилище, в което няма място, за да мога да рисувам картини – казва Стефани. – Освен това маслените бои имат и вредни изпарения. Пък и самата работа изисква много време, с което аз не разполагам – трябва да се грижа за децата си. Същевременно страдах от следродилна депресия, бях потресена от майчинския начин на живот, чувствах загуба на идентичност.

Old-shirt-dresses-stephanie-miller
И тогава се появила шевната машина. Съпругът и решил да я купи, защото цената била смешна – само 50 долара. Но точно тя помогнала на Стефани да се върне към творчеството, което толкова обичала.

Old-shirt-dresses-stephanie-miller
Стефани започнала да изучава ръководства в YouTube как да се ушиват рокли. Заровила се и в Instagram, разглеждала как работят други хора и решила да опита и тя. Съпругът и отслабвал и затова бил захвърлил много от ризите, които имал – те вече му били доста широки.

Old-shirt-dresses-stephanie-miller
Но ризите благодарение на креативността на Стефани и шевната машинка, получили нов живот. Те започнали да се превръщат във великолепни, приказни рокли, панталонки, костюми… Облечени в тях дъщерите и изглеждали още по-очарователно.

Old-shirt-dresses-stephanie-miller
– Моята три годишна дъщеричка нарича роклите, които аз и шия “роклите на Елза” и желае непрекъснато да ги носи – разказва Стефани. – Когато се готвя да пера дъщерите ми отделят ризите на съпруга ми и искат от тях да им правя нови рокли.
Сега Стефани е вече известен майстор-дизайнер на рокли от мъжки ризи. Близки, съседи, приятели непрекъснато я зареждат с непотребни дрехи и тъкани така, че младата дама има достатъчно “суровина”, с която да създава очарователните си изделия.

Old-shirt-dresses-stephanie-miller
Една древна японска поговорка казва, че във всяко нещо има повече, отколкото се вижда на пръв поглед. Това, което прави Стефани доказва нейната мъдрост и непреходност. И в остарялите, ненужни ни вече дрехи, ако се вгледаме непредубедено, можем да открием страхотни възможности.

Old-shirt-dresses-stephanie-miller
Стефани ни показва, че в малка квартира, с една обикновена шевна машина и купчина вече ненужни мъжки ризи, може да се създават невероятни продукти. И жилището неусетно да се превърне във вълшебно пространство, където се раждат и реализират щури хрумвания, които довеждат до възторг децата наоколо.
Както това прави Стефани.
Повече снимки за делата на Стефани – тук.