Никога не предавай мечтите си!

Никога не предавай мечтите си!

Тази история е започнала преди няколко години на популярното британско шоу “Великобритания търси талант”. На сцената пред преситената от зрелища публика, застават двама души – Пади и Нико. Двойката ще танцува и много се надява да бъде допусната до финала. Най-любопитното в случая е, че дамата на Нико е на… 80 години. Но това въобще не я притеснява. В залата настъпва напрежение, немалко хора започват да се прозяват, защото подозират, че ги очаква скучно изпълнение. Не по-различна е и реакцията на журито.
А после Пади и Нико започват да танцуват и публиката изпада в истински екстаз. Този танц на Пади и Нико продължава да радва хора от цял свят, независимо от това, че е заснет през 2014 година. Ако обърнете внимание на брояча на сайта, ще разберете, че той е видян досега от над 71 милиона и 548 хиляди зрители!
Пади е родена през 1934 година в Англия. Започва да танцува, когато е на 2,5 години. И продължава с танците, докато не се омъжва на 22 години – съпругът и Дейвид Джонс, е бил против това нейно увлечение. Тя се отдава на семейството си, ражда, отглежда и възпитава четири деца.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 161cca9_resizedScaled_740to416.jpg

Те пораснали – Пади има вече седем внуци, правнук и правнучка. Със съпруга си се преместват да живеят в слънчева Испания. Но той умира от левкемия. Пади остава сама и тогава, макар вече да е на 70 години, тя решава да се отдаде на мечтата си – танците, които са в сърцето и.

Пади постъпва в испанската академия за танци на Николас (Нико) Еспиноза, който е по-млад от нея с 40 години. Нейният учител и партньор Нико си спомня:

-Първоначално Пади искаше да танцува фламенко. Но аз и казах: аз го танцувам, но не умея да уча други да го танцуват. По-добре е да започнеш със салса. Тя каза: о кей! И започна да танцува. Аз я гледах и си мислех: уау, тази жена схваща всичко така бързо! На следващия ден аз усложних задачата, но тя отново се справи. После още по-сложно и тя пак успя. Веднъж правех с една от ученичките акробатически упражнения. Пади ни наблюдаваше, а после ми каза: искам да пробвам и това! Помислих си: тази жена е луда! Ние започнахме да се движим бавно, аз и обяснявах в движение и при нея се получаваше много добре. Тогава тя ми каза: давай по-бързо!
Когато Нико вижда за първи път Пади той не може и да допусне, че ще се получи танцьор от нея. Тя, обаче, е всеотдайна, неуморима в часовете за танци и много бързо напредва. Докато един ден Нико и предлага да създадат дует, който нарича Son del Timbal и да се яват в испанското шоу за таланти Tu Si Que Vales. Двамата танцуват блестящо и спечелват първото място.
Над осемте десетилетия не са никаква пречка, за да достигнеш до сетивата на зрителя. И да го наелектризираш с твоята салса. Двамата се явяват и във Великобритания на тамошното телевизионно шоу и достигат до финал. Реализират множество други проекти, с невероятен успех гастролират в Аржентина, в Русия…
Медиите в света проявяват все по-силен интерес към двойката. Пади охотно дава интервюта, става популярна. Започва да посещава училища, да се среща с различни хора. Разказва им, колко е важно да знаеш, какво действително искаш, да имаш своя мечта и да я реализираш в живота си. Пади е записана в книгата за рекордите на Гинес, като най-възрастната в света изпълнителка на салса.

Пади става жената, която заразява милиони хора с любов, доброта и много радост.
Но най-вече с това, че тя ги вдъхновява и ги учи никога да не предават мечтите си.
Убеждава ги в една голяма истина: не е важно на колко години си. От значение единствено е дали си открил кой си, за какво дело съдбата те е избрала и дали оставаш верен на това дело.
Добре е да помним тази мъдрост – тя ще ни помага да се радваме на дните си и пълноценно да играем ролята си на сцената на собствения си живот.