Никога не предавай мечтите си!

Никога не предавай мечтите си!

Вероятно познавате човека на име Ринго Стар (истинското му име е Ричард Старки). Той е британски музикант, певец и актьор. През 1962 година става барабанист на Бийтълс, но се включва и като певец в албумите на групата. Пее вокал на песните Yellow Submarine и With a Little Help from My Friends. Сам е автор на песни – като What Goes On, Dig It, Don’t Pass Me By, Octopus’s Garden… Баща е на три деца и е най-богатия барабанист в света – състоянието му е над 300 милиона долара.
Когато преди две години Ринго Стар бе въведен в залата на славата на рокендрола в Кливлънд, слово на церемонията по този повод произнесе Пол Макартни. В нея той изрече и следните думи:
– Както казват всички барабанисти, той (Ринго) е нещо толкова специално. Останалите банди винаги се оглеждат – дали барабанистът ще забърза или ще забави. Няма нужда да се оглеждаш, когато зад теб свири Ринго!


Ринго е роден през далечната 1940 година в Ливърпул, Великобритания, но не се притеснява особено от нарастването на възрастта си. Изглежда перфектно, вероятно и защото се храни предимно с плодове и зеленчуци. А може би и заради жизнената му философия. Ринго споделя:
– Имам чувството, че колкото по-възрастен ставам, толкова повече се научавам как да живея живота си. И тъй като съм поел на това пътешествие доста отдавна, съм разбрал, че всичко опира до това да откриеш, кой си.


Сетих се за тази мъдрост на Ринго, когато наскоро попаднах случайно на една история. Тя е започнала преди три години на популярното британско шоу “Великобритания търси талант”. На сцената пред преситената от зрелища публика застават двама души – Пади и Нико. Двойката ще танцува и много се надява да бъде допусната до финала. Най-любопитното в случая е, че дамата на Нико е на… 80 години. Но това въобще не я притеснява. В залата настъпва напрежение, немалко хора започват да се прозяват, защото подозират, че ги очаква скучно изпълнение. Не по-различна е и реакцията на журито.
А после Пади и Нико започват да танцуват. Вижте клипа и сами ще разберете, защо публиката изпада в истински екстаз.

Този танц на Пади и Нико продължава да радва хора от цял свят, независимо от това, че е заснет през 2014 година. Ако обърнете внимание на брояча на сайта, ще разберете, че той е гледан от повече от 57 милиона и 660 хиляди зрители!
Пади е родена през 1934 година в Англия. Започва да танцува, когато е на 2,5 години. И продължава с танците, докато не се омъжва на 22 години – съпругът и Дейвид Джонс, е бил против това нейно увлечение. Тя се отдава на семейството си, ражда, отглежда и възпитава четири деца.


Децата порастнали, Пади има вече седем внуци, правнук и правнучка. Със съпруга си се преместват да живеят в слънчева Испания. Но той умира от левкемия. Пади остава сама и тогава, макар вече да е на 70 години, тя решава да се отдаде на мечтата си – танците, които са в сърцето и.
Пади постъпва в испанската академия за танци на Николас (Нико) Еспиноза, който е по-млад от нея с 40 години.

Нейният учител и партньор Нико си спомня:
– Първоначално Пади искаше да танцува фламенко. Но аз и казах: не, аз танцувам фламенко, но не умея да уча други да го танцуват. По-добре е да започнеш да учиш салса. Тя каза: о кей! И започна да танцува. Аз я гледах и си мислех: уау, тази жена схваща всичко така бързо! На следващия ден аз усложних задачата, но тя се справи. После още по-сложно. И тя пак се справи. Веднъж правех с една от ученичките акробатически упражнения. Пади ни наблюдаваше, а после ми каза: искам да пробвам и това! Помислих си: тази жена е луда! Ние започнахме да се движим бавно, аз и обяснявах в движение и при нея се получаваше много добре. После тя ми каза: давай по-бързо!


Когато Нико вижда за първи път Пади той не може и да допусне, че ще се получи танцьор от нея. Тя, обаче, е всеотдайна, неуморима в часовете за танци и много бързо напредва. Докато един ден Нико и предлага да създадат дует, който нарича Son del Timbal и да се явят в испанското шоу за таланти Tu Si Que Vales. Двамата танцуват блестящо и спечелват първото място.
Осемте десетилетия не са никаква пречка, за да достигнеш до сетивата на зрителя. И да го наелектризираш с твоята салса. Двамата се явяват и във Великобритания на тамошното телевизионно шоу и достигат до финал. Реализират множество други проекти, с невероятен успех гастролират в Аржентина, в Русия…


Медиите в света проявяват все по-силен интерес към двойката. Пади охотно дава интервюта, става популярна. Започва да посещава училища, да се среща с различни хора. Разказва им, колко е важно да знаеш, какво действително искаш, да имаш своя мечта и да я реализираш в живота си. Сега тя работи и върху книга за своята лична история. Пади е записана в книгата за рекордите на Гинес, като най-възрастната в света изпълнителка на салса.


Пади става жената, която заразява милиони хора с любов, доброта и много радост.
Но най-вече с това, че тя ги вдъхновява и ги учи никога да не предават мечтите си.
И Ринго, и Пади ни убеждават в една голяма истина: не е важно на колко години си. От значение единствено е дали си открил кой си, за какво дело съдбата те е избрала и дали оставаш верен на това дело.
Добре е да помним тази мъдрост – тя ще ни помага да се радваме на дните си и пълноценно да играем ролята си на сцената на собствения си живот.