Ножове против стрес

Ножове против стрес

Неприятно нещо е стреса. Той е един от главните причинители на всевъзможни заболявания и рушител на всички системи на организма ни. Особено тежко се отразява на психиката ни – натоварва ни с тревожност и агресивност, уморява ни, съсипва паметта ни… Доказано е например, че хората, които често са стресирани, три пъти повече са изложени на риска да развият болестта на Паркинсон.

Стресът е и сред виновниците за затлъстяването – той води до повишаване равнището на хормона кортизол в кръвта. Това пък принуждава организма ни да работи в екстремен режим и да иска повече храна. Особено неприятно е, че ако не го контролираме, стреса стремително ни състарява – той предизвиква необратими изменения на клетъчно ниво.

Най-вече това се проявява при жените – ако в живота им има много стресови ситуации те живеят с 9-17 години по-малко. Това е така, защото тогава организмът им буквално изживява няколко години за една.
Откъдето и да го погледнем ще стигнем до извода, че стреса е едно много неприятно нещо. И затова всичко, което е негов противник, си е наш съюзник.

В Тайван особено популярна е Хсиао Мей Фанг. Вече трето десетилетие тя със своя екип сваля стреса с истински ножове. Масажистите, подготвени от нея, с ритмични почуквания с ножове по лицето и тялото на клиента гонят натрупаното напрежение от него.
Масажистът първо наточва ножовете. После обработва клиента си с леки удари с палка, за да раздвижи кръвоносните му съдове.

Едва след това хваща ножовете и започва самия масаж. По някое време издава звуци, за да се освободи от лошата енергия, която получава от клиента.
Фанг твърди, че това е изключително ефективен начин на лечение, който е изобретен преди повече от 2500 години в Китай. Но в Тайван той е обогатен и усъвършенстван.

В основата на разработената от нея съвремена ножова терапия стои разбирането за двете енергии Ин и Ян, които носи в себе си всеки човек. Те са привидно противоположни, но всъщност са взаимосвързани, допълват се взаимно и преливат една в друга.

Ин е пасивен (женски) елемент, докато Ян е активен (мъжки). Ето защо при нейните масажи се използват два ножа – единят представлява Ин, а другият – Ян. Ножовете са специално изработени и са безопасни.

Според Фанг масажа с ножове се отразява много благоприятно на човека – той не само изменя неговата вътрешна енергия, отпуска го, но е способен да промени и живота му.
И сигурно е права – броят на клиентите, желаещи да опитат нейните ножове, непрекъснато расте.