Обича ли кучето ви сладолед

Обича ли кучето ви сладолед

 

На този сайт често се среща думата “необичайно”. И това е обяснимо: през 2017 година, а най-вероятно и до края на това столетие, шанса да бъдем забелязани и да си осигурим търсения успех, в много голяма степен зависи точно от тази думичка. В света на глобалното потребление, където се предлага какво ли не, ще ни обърнат внимание само, ако се сетим да предложим нещо, което на други още не им е хрумнало. Или са го сметнали за твърде незначително, глупаво или смешно, за да се занимават с него.
Разбира се, необичайното трябва да има връзка с онова, по което си падат много хора. Като кучета например – милиони са хората на планетата, които обичат тези създания на природата и се радват, когато техните любимци са щастливи.


Като се сетиха за тази простичка истина, едни симпатяги от Мексико взеха та откриха специализирано за кучета кафене, в което им предлагат сладолед. Кучетата не бива да ядат сладоледа, който си похапваме ние – заради захара, ароматизаторите, консервантите… Затова собствениците на кафенето предлагат на домашните любимци сладолед от чисто мляко, което освен, че е вкусно, е и полезно за тях. Помислено е и за особеностите на кучешкото хранене – формата на сладоледите специално е направена така, че да е удобно за ядене от кучетата.


Собствениците са нарекли кафенето си „heladog“ – производно от испанската дума “сладолед“ (helado) и „куче” (dog).

Кафенето много бързо се превърна в любимо място за жителите на града, които обичат кучета. Оказа се и полезно пространство за нови запознанства и общуване между техните собственици.