Пари от пощенски кутии

Пари от пощенски кутии

Дори и във времето на електронната поща традиционните пощенски кутии не са изчезнали. А щом ги има в тях отвреме навреме трябва да попада нещо. И точно така се случва. Но при съвремения начин на живот никак не са малко хората, които често пътуват и нямат пряк контакт с пощенската си кутия. Така те могат да не прочетат своевременно писма, които да са от важно значение за живота и кариерата им.
Този проблем забеляза креативният Рон Уинър и веднага се роди щурата му идея: да чете пощата на другите, ако те се съгласят да му плащат.

Той  създаде фирмата  Earth Class Mail и предложи необичайна услуга в публичното пространство: да чете вашата поща. Ако в пощенската кутия са постъпили писма, те се вземат от хора на фирмата, разпечатват се, сканират се и се отправят на електронната поща на клиента.

В офисите на Earth Class Mail са разположени видеокамери и ако клиента пожелае може да проследи обработката на това, което е постъпило в неговата пощенска кутия. В работно време служителите носят дрехи без джобове – също за спокойствие на клиента, че коректно се работи с неговата поща.

Има ли ефект от тази несъмненно щура бизнес идея? Годишната печалба на Рон още в първата година от появата на фирмата му надхвърли милион долара и продължава да расте…