Петте най-четени материала за месец април 2017 година

Петте най-четени материала за месец април 2017 година

 

 

1. “Радостта от мързела”
Около мен има различни хора – едни са доста работливи, други си падат по лентяйството. И кой знае защо, като че ли по-радостни са точно тези, които ще предпочетат мързелуването пред работохолизма. Мързелът далеч не е толкова просто нещо, както може би ни се струва на пръв поглед. И освен мрачни, в него можем да открием и немалко светли страни.

2. “Защо е добре да сме глупави”


Да си глупав в наше време е страхотно печеливша стратегия! Ако се замислим, точно глупавите, а не умните успешно се реализират в живота.
Не ми вярвате? Я тогава да поразсъждаваме за двата свята – на глупавите и на умните.

3. “След три вече ще е късно”


Тя е едва на 4 годинки и се казва Белла Девяткина. Тя говори за динозаври на английски език, разгадава гатанка, казана на немски, прочита стихотворение на френски, изпява песничка на испански, разказва как е устроен човешкия организъм на китайски и слънчевата система на арабски. Белла знае 6 чужди езика освен родния си – руския.

За нея не е никакъв проблем да превключи от руски на английски, испански, френски, немски, арабски или китайски език. Предполагам, че за немалко хора с малки деца интерес ще представлява отговора на въпроса, как малката Белла е съумяла да придобие това невероятно езиково богатство.

4. “Приказка за гумата”


Историята на автомобилната гума, без която не можем да си представим всекидневието си днес, е пример за това, как една идея се развива във времето. Благодарение на креативни личности към първоначалното хрумване непрекъснато се откриват и добавят нови свойства, които я правят все по-полезна и ефективна за хората.

5. “Решение, намерено преди повече от пет века”


Успяваме не само, когато раждаме оригинални идеи, но и когато преоткриваме забравени древни подходи. Съчетани с постиженията на днешните ни технологии те ни позволяват да създаваме продукти, които да удивляват и радват другите хора.
Великденският остров (наричан още Рапа Нуи и Пасха) е владение на Чили и се намира в южната част на Тихия океан. Пасха е известен най-вече с моаите си – монолитни човешки фигури, издялани от камък. Местните жители са убедени, че в тях е заключена свръхестествената сила на предците на първия крал на острова – Хоту Мату’а.