Петте най-четени материала за месец февруари 2017 г.

Петте най-четени материала за месец февруари 2017 г.

 

 

1. Как да бъдем успешни на сцената на своя живот
Епохата, в която навлязахме – на четвъртата индустриална революция, ще постави всички ни на много сериозни изпитания. Какви качества ще изисква утрешния ден от нас, простосмъртните хора? Кое ни прави успешни на най-важната за нас сцена – тази на собствения ни живот?

2. Важно ли е как ходим за успеха в живота ни


Задавали ли сте си въпроса, какво е общото между момичетата и гросмайсторите? Това, че те знаят: за да успееш не е достатъчно да имаш добра фигура – нужно е и умение правилно да я движиш. От походката зависи в не малка степен доколко ще постигаме целите, които преследваме. Но тя е и от изключително значение за здравето ни.

3. За митовете и реалностите


Сърфирайки из мрежата попаднах на любопитен материал. Написан е от руски инженер, който работи в московско отделение на голяма американска авиостроителна компания. Има за какво да се замислим, след като прочетем редовете на руския инженер.

4. С каквито се събереш, такъв ставаш

Любопитно проучване е осъществено от изследователи в университета “Бейлър”. Те са забелязали, че за хората е по-лесно да отслабнат, ако си общуват с хора със стройно телосложение. За да стигнат до този извод, учените са наблюдавали в продължение на година 9335 души на възраст от 18 до 65 години. Обяснението: вероятно на техния фон те са били по-малко критикувани. Но точно на тях е било по-трудно да отслабнат. Ако те, обаче, са дружели с хора, които подържат добра физическа форма, то и самите те много по-бързо отслабвали.

5. Тайните за правенето на пари, на които не ни учат

Ако нещо не се нуждае от обяснения то е, че без пари не можем. Няма друга област от живота ни, която да е изпълнена с толкова вълнения, тревоги, копнежи, завист и прочие страсти, както тази на парите. И всички тези емоции могат да бъдат обобщени в един единствен въпрос: как така забогатяват някои хора?