Петте най-четени материала за месец януари 2017 година

Петте най-четени материала за месец януари 2017 година

 

 

Животът е динамичен, ангажиментите валят един след друг, а информацията ни връхлита като истинско цунами. Съвсем естествено е да пропускаме теми, които биха могли да представляват интерес за нас.
Това ми подсказа да помогна на читателя на моя сайт да се ориентира в най-популярните му публикации.

Всеки месец на него се появяват около 60 материала. Първите пет публикации, привлекли най-голям брой посетители през изминалия месец, в началото на слредващия месец ще представям в кратко резюме. То ще ориентира читателя, който ги е пропуснал в съответната тема и ще го улесни, ако желае да ги прочете на сайта ми.
Критерият за подреждането им е единствено тяхната популярност сред читателите.


В близките седмици ще ви припомня накратко най-четените пет материала по месеци, които съм публикувал на сайта от началото на тази година.

1. “За ползата от спането на работното място”


Рискът човек да умре от сърдечно заболяване се съкращава с близо 40 на сто за хората, които редовно спят денем. Сънят след обед е една естествена потребност на човешкия организъм. Около половинчасова дрямка през работно време покачва производителността на труда с цели 35 на сто!

2. “Мартин Гарикс: успяваш, ако си влюбен”


Диджей №1 на планетата за 2016 година е двадесет годишния Мартин Гарикс. Едва четири годишен се научава да свири на китара. Три години събира пари за да си купи диджейско оборудване – CDJ се появява у дома му, когато е на 11 г. Сам усвоява програмата FruityLoops и с нея започва да композира танцувални мелодии.
Когато е на 17 години и е все още неизвестен, се появява хита му Animals – досега той е бил видян на YouTube от над милиард души! Само за 2015 г. Мартин сам си е спечелил 17 милиона доллара. Но много по-важното е, че с това, което върши, Мартин радва милиони хора на планетата.

3. “Не седи, ако искаш да си здрав”

Всеки сам избира да седи или да стои. Но не всеки си дава сметка, че от този избор зависи в немалка степен и продължителността на пребиваването му в този прекрасен луд свят. Проблемът е, че седенето е едно много опасно нещо. Изследвания сочат, че ако работим повече от десетилетие в седнало положение, се удвоява риска от раково заболяване на стомаха и на гърдата. Да седим продължително това означава да ни навести остеохондроза (разрушаване на междупрешленните дискове, най-често в шийния и кръстния отдел на гръбначния стълб), мускулна дегенерация, хемероиди…

4. “Хората умират да се перчат”

На Ник Удман му хрумва да създаде камера само за екстремали – да заснема невероятни спускания, скоростна надпревара, огромни вълни, страшни зверове… И така се появява неговата GoPro, която го превърна в милиардер. Но за Ник много по-важно е, че с неговите камери хората документират свои незабравими емоции. И това ги прави щастливи.

5. “Как да спечелиш няколко милиарда долара”

Китайката Чжан Ин е една от най-състоятелните жени на планетата: в 2015 г., когато тя е на 58 години, богатството и надхвърли 5 милиарда долара! А съдбата определено не е била благосклонна към нея – поне в първите три десетилетия от живота и…