Печелят тези, които другите смятат за луди

Печелят тези, които другите смятат за луди

Креативната личност генерира нетривиални идеи, тя е находчива, остроумна, с изявена пародксалност на мисленето. Изобретателна е – в състояние е да измисли и от съвсем обикновени неща да създаде необикновени. За нея не съществува “или-или” – тя просто е убедена, че само един верен отговор няма. Невероятно дейна е – за нея е измислена приказката “луд умора няма”.

Креативната личност е във вечно търсене на онова несъществуващо, за което повечето хора ще кажат “ не може да бъде”. Тя се самоактуализира, за да докаже – на себе си най-вече, че няма нищо невъзможно. И го доказва – защото не се бои от проблеми, които нямат еднозначно правилни или грешни решения. Тя е непоправим оптимист и всеки ден за нея е вълнуващо събитие. Има силно развито чувство за хумор.

Е, тази характеристика напълно съответства на образа на Колин Фърз. На 16 години напуска училище – най-вероятно, защото му е било скучно. Работи като водопроводчик, каскадьор. Днес той е ентусиазиран и продуктивен изобретател, който сздава невероятно хитроумни неща. И е един от обичаните и популярни хора в YouTube.

Колин е доказателство на тезата, която защитавам на този сайт: въображението е безгранично и няма невъзможни неща за този, който иска да ги постига. Нещата, които той прави са простички и ефективни – като неговите магнитни обувки, които му позволяват да ходи по тавана или тостера-нож, който пече хляба, докато го реже на филии. Някои от тях изглеждат доста странни, но всичко зависи от гледната точка. Историята на вещите показва, че повечето от тях са се появили от експерименти, определяни от нормалните като “шантави”. Не случайно успешни са компаниите, които съумяват да привличат хора с много странни, необичайни идеи и да им създават условия спокойно да ги реализират.

Едва ли и Колин може да ни каже, колко са изобретенията му досега. Да хвърлим поглед (в случай, че сте ги пропуснали) към някои от тях. Подбрал съм негови видеа, които са събрали най-много зрители в YouTube.

Ховърбайкът (летящ мотоциклет) е първото летателно средство на Колин. Проектирал го е и го е построил за около месец, като е използвал за това алуминиеви тръби и двигатели от мотопараплан. Този клип събра над 18 милиона и 400000 зрители на YouTube.

Неговата гигантска люлка е висока 9,5 метра. В състояние да осъществява и въртене на 360 градуса. Клипът е видян от около 3,4 милиона души.

Бойната му машина е с височина 5,5 метра и е копие на AT-ACT от “Звездни войни”. Вътре в машината има игрална стая с приставка за очила за виртуална реалност. Клипът е гледан от над 2,8 милиона зрители на YouTube.

Колин определено има добро чувство за хумор. Това, съчетано с доза лудост ражда поредното му творение: нестандарттен подход за събуване на чорапи. Едно натискане на спусъка на саморъчно изработения от него гранатомет и чорапите отлитат… Видеото събра близо милион и половина гледания.

Кофа за боклук, която пътешества. За тази цел Колин я е снабдил с двигател и модул за дистанционно управление. Клипът с тази кофа е гледан от над милион и половина души.

Своите изобретения Колин прави в къщата си с голям двор в британския град Стамфорд, графство Линкълншър. Над 10 години са му били необходими да стигне до днешния си рекорд: над 4 милиона подписани за неговия канал в YouTube. Тези дни той отпразнува този успех, като създаде специална конструкция за огнен смерч на височина 6 метра. Като бонус за зрителите в шоуто бяха добавени и фойерверки.

Какво печели Колин от своята страст да твори?
Колин печели милиони долари от факта, че канала му colinfurze в YouTube е много популярен и феновете му непрекъснато растат. Към банковата му сметка не секват да летят банкноти и заради регистрирани негови рекорди в книгата на Гинес, както и от различни телевизионни шоута.
Но най-вече той има свободата да играе тази роля на сцената на своя живот, която го прави щастлив.