Пламъци в косите

Пламъци в косите

Великият древнокитайски мъдрец Сун Дзъ (545 пр.н.е. – 470 пр.н.е.) е казал, че за да победиш, трябва да удивиш. И това правило действа във всяка област на човешката дейност: ще привлечем вниманието на другите, без което е невъзможно и да ги спечелим като приятели, партньори, клиенти, ако им предложим нещо необичайно.

Естествено, не е нужно да изобретяваме парната машина или компютъра – те вече са създадени. Достатъчно е добавим към това, което вършим още нещо, с което да му придадем и нови достойнства.
Така действа способния човек: той намира подходи, които са различни от общоприетите.

Отказва се да следва вече станали неефективни практики. Той, за разлика от повечето хора, не е в плен на стереотипи – допуска, че винаги съществуват и други възможни решения.
Рамадан Одван е палестинец. По професия е фризьор.

Но за разлика от немалко от колегите си той е много любопитен човек. И затова веднъж, ровейки се из дебрите на интернет, открива връзка между огъня и човешката коса. Оказва се, че контролирани пламъци са в състояние да подобряват структурата на косъма, да го укрепват. Те могат да го спасяват от трошещи се, чупливи негови краища – проблем, който вълнува не малко хора.


И така се появила и неговата щура идея: да подстригва и оформя прически с помощта на пламъци!
Днес в салонът на Рамадан, където гори и дими, винаги е пълно с клиенти.

Те от собствен опит вече знаят, че обработката на косата им с огън я прави по-здрава и красива. За това споделят със свои приятели и така популярността не нестандартния фризьор продължава да нараства.