Повикайте го и той ще дойде сам при вас

Повикайте го и той ще дойде сам при вас

 

Технологиите се развиват с темпо, което трудно можем да достигаме и улавяме – просто изненадите се стоварват отгоре ни като лавина! На сайта ми ще намерите примери за това, как роботи се грижат за бита ни, стават неразделни приятели и учители на децата ни, пазят дома ни, радват ни и ни помагат във всекидневието.
На сайта разказах и за роботизираните куфари, които следват стопанина си, могат и да го повозят, ако той се умори. А наскоро японската компания Panasonic, известна с оригиналните си, удобни и ефективни продукти за бита, ни изненада приятно с най-новата си идея: концептуален проект за хладилник, който се движи.

Определено това ще е шок за хората, които традиционно мислят – та те не могат да си представят хладилника другаде, освен да е там, където вече веднъж завинаги е установен!
Но роботизираният Sake Cooler & Movable Fridge няма нищо общо със своите братовчеди – той отива там, където го очаква неговия стопанин. Необходимо е само той да го повика – роботът реагира на гласови команди.

А после хладилника се придвижва, умело справяйки се с всички възможни препятствия по пътя му – той внимателно заобикаля мебели, хлапета и домашни любимци. За тази цел хладилника е снабден с колела, датчици, лазерни сензори и всякакви други чудесии на технологиите от 2017-та година.
А когато акумулаторите му започнат да се изтощават, той самостоятелно ще поеме и задачата за тяхното зареждане.


Роботът-хладилник е включен безжично към специална база данни, която следи и анализира, какво е поставено вътре в него. Ако стопанина му поиска, той може незабавно да получи информация за съставките на това, което се намира вътре в него. Хладилникът ще му предостави също така рецепти и съвети, как да си приготви подходящи закуски към напитките и др.


Несъмненно минихладилника ще е полезен и за възрастни, и слабо подвижни хора. А талантливия екип, който го е създал, вече подготвя допълнителни бонуси към него – една от идеите е покрива му да служи и като котлон за затопляне и приготвяне на храна.