Повтаря ли Америка „украинската измама“?

Повтаря ли Америка „украинската измама“?

http://mtdata.ru/u7/photo1D82/20267264243-0/original.jpg

В началото на тази година един американски документален филм –  “Украинската измама: импийчмънтът, парите на Байдън и масовите убийства” предизвика невероятен интерес. За първи път той бе показан по американският телевизионен канал Оne America News и за броени дни събра над 35 милиона зрители. Негов автор е  Майкъл Капуто – пиар-експерт и бивш съветник на американския президент Доналд Тръмп. Филмът разказва за държавният преврат, осъществен под американско ръководство в Украйна през 2014 г. Зрителят научава за тези, които са действали срещу законно избраният президент на страната Виктор Янукович, кой от тях колко пари е получил за това, за разстрелите в украинската столица.

В началото на филма се припомня, че на 20 февруари 2014 г. за 20 минути в центъра на Киев са застреляни 100 човека. За Майкъл Капуто виновни за случилото се в Украйна са конкретните ръководители на „украинската революция“: Джоузеф  (Джо) Байдън – вицепрезидент на САЩ при президентството на Барак Обама (20 януари 2009 – 20 януари 2017), Виктория Нюланд – американски политик, отговорен служител на Държавния департамент по това време, бившият президентът на Грузия Михаил Саакашвили. И, естествено, Джордж Сорос, който е несменям спонсор на т.н. „нежни революции“ по света в последните години. Във филма се сочи, че по признание на самия Сорос след 1990 г. той е вложил над 181 милиона долара в Украйна. Това са пари, отишли за промиване на мозъци, за изграждане на послушни и продажни политици, които в бъдеще да изпълняват мисията, която той им определя.

Освен Сорос в подготовката на държавния преврат много пари е наливала и Америка: официално се споменава, че за формиране на украинската демокрация САЩ са вложили в страната над 5 милиарда долара. Пари, отишли за подкупване на политици, за промиване на мозъци, дори и за бойна подготовка на млади хора в специално организирани лагери.

Във филмът са показани и наети грузински снайперисти, които разстрелват полицаи и хора по време на демонстрациите в Киев. Пиарите, обслужващи преврата, впоследствие ще нарекат убитите „Небесната стотица“. Те са били нужни, за да се предизвика пълен хаос и впоследствие за това да се обвинят Янукович и Русия.

https://thenypost.files.wordpress.com/2020/06/seattle-car-5.jpg?quality=90&strip=all&w=1200

На снайперистите е било наредено  да убият и президента Янукович. От 45 грузинци, докарани в Украйна по време на протестите (наричат ги просто Майдана, площада), живи са останали само 14.  За Майкъл Капуто това може да означава само, че някои се стреми да се избави от опасните свидетели.

Според него държавният преврат в Украйна е просто един търговски проект, от който печелят всички, участващи в него. В това число и Джо Байдън, синът на който – Джон Хънтър получава милиони, като член на управлението на украинската газова компания Burisma. Според филма бившият генерален прокурор на Украйна Виктор Шокин е бил уволнен по искане на вицепрезидента Байдън, защото се опитвал да разследва корупцията точно в тази фирма. Джон Хънтър е печелел в продължение на пет години (без да има никакъв опит за работа в енергийна компания!) по 600000 долара годишно. Само за сравнение: опитни мениджъри в този сектор вземат не повече от 330000 долара годишно.

В Украйна избягват термина „държавен преврат“ – там пропагандата е избрала друго словосъчетание: „революция на достойнството“. Впрочем любопитен е и факта, че и български „протестъри“ от неправителствени организации, финансирани от Сорос, също имат принос за създавания хаос  в Украйна. Те бяха командировани на Майдана за да подкрепят украинските си съратници.

Сега по всичко изглежда, че събитията в САЩ се реализират по изпитаният вече украински сценарий. Полицията е на мнение, че сегашните безпорядъци са много добре подготвени и координирани в сравнение с други подобни акции през последните години, сочат американските журналисти Кристин Долан и Джон Соломон в медията JusttheNews.com. Радикали провокират и превръщат мирните демонстрации по повод убийството на Джордж Флойд в жестоки сблъсъци. Зафиксиран е обмен на информация по кодирани мобилни връзки, както и съобщения в социалните мрежи. Посредством тях се координира доставката и съхранението на оръжие и боеприпаси, както и се насочва движението на протестиращите в строго определено време. В интервю за журналистите представител на провоохранителните органи заявява: „Анархистите значително са повишили своята „квалификация“.

Особена тревога сред ръководството на полицията предизвиква най-нова тактика на протестиращи, която е забелязана около Белия дом: опитите им да завладеят личното оръжие на полицаи по време на сблъсъците. Освен това много оръжие е складирано и в специални скривалища, разположени на места, където престъпниците биха могли да го използват срещу полицията.

https://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b792-20bd8d8fa069.storage.googleapis.com/s3fs-public/inline-images/Screen%20Shot%202020-06-05%20at%207.33.46%20AM.png

Специалните служби са засекли непосредствени призиви за насилие над полицаи. Те са открили тайници със сътклени бутилки, бейзболни бухалки и металически тръби около улици, по които се движат протестиращите. В редица градове са намерени цели палети с тухли в непосредствена близост от местата, където са се провеждали протестни акции. Те са били използвани от мародери за разрушаване на витрини на магазини, прозорци на автомобили и пр. Каналите за снабдяване доставят на протестиращите всичко необходимо, включително бензин, бутилки и камъни. Заедно с това са организирани и медицински бригади с необходимото оборудване, които на място се грижат за пострадали и ранени участници в безпорядъците.

В град Ню Йорк е установено, че протестиращите имат разузнавателни групи, които подбират цели за подпалване. Тяхна задача е и да намират дупки в полицейските кордони. Те са създали и сложна мрежа от  колоездачи-шпиони, които се движат пред демонстрантите и ги насочват натам, където полицаите са най-малко. Така те спокойно може да извършват своите актове на вандализъм – да палят полицейски машини и здания например. Арестувани са даже двама адвоката, които са хвърляли бутилки с коктейл Молотов по полицейски фургон.

Според представители на полицията най-активните подстрекатели на метежите в цяла Америка издигат едни и същи лозунги – те обвиняват капитализма, глобализма, шовинизма, експлоатацията и САЩ като цяло. Навсякъде рисуваните графити, плакати, речите варират от „по дяволите капитализма“ до „смъртта на Америка“.

Кристин Долан и Джон Соломон цитират висш сътрудник на полицията, който твърди, че сега протестиращите са много добре организирани и имат обща стратегия. А и много голяма злоба. Тяхната цел е да провокират, колкото се може повече американци към хаос, насилие и грабежи. Активисти се разпръсват в тълпата, действат по двойки или тройки. Могат да бъдат разпознати по раниците, скриващите лицата им капюшони, радиостанциите и явните признаци за подстрекаване към насилие или паника.

http://i1.ytimg.com/vi/H9ezQ7QIw6M/maxresdefault.jpg

Според експерти всичко прилича на много добре организирана анархия. Някой добре координира и финансира тези хора, оказва им и логистична подкрепа, обобщават Кристин Долан и Джон Соломон.

Украинската „нежна революция“  предизвика вълна от гражданско неподчинение, демонстрации, насилие, доведе и до смъртта на много хора. Днес  това, което  се случва в Америка повтаря по удивително сходен начин събитията в Украйна. Мародери и радикали потапят САЩ в хаос и насилие, но точно те се героизират в повечето медии като истински демократи, пратеници от бъдещето. Сценарият е един и същи, както вероятно и тези, които направляват събитията и плащат на медиите. Според тях целта оправдава средствата – за плячкосване на милиарди долари те неведнъж са доказвали, че са в състояние да потопят в кръв и пламъци цели държави.

А сега се оказва, че това може да е и собствената им.