Предвестници на хаоса

Предвестници на хаоса

 

 

Живеем в невероятно динамичен свят и за да оцелеем в него ни е все по-нужна гъвкавост и отвореност към непознатото. В привична среда мозъка ни се чувства твърде комфортно и затова, ако искаме да родим свежо хрумване, е добре да го поразтърсим. Срещата с необичайни гледки го прави по-енергичен и асоциативен, позволява му да намира възможности там, където преди това не би се сетил да ги търси.

The Final Countdown, Wait For It... (maybe It Will Trap The Postman) Wall
Подобен ефект имат работите на Джонатан Пауълс от Белгия, повече познат с псевдонима си JAUNE. Той рисува за художествени галерии, но с удоволствие работи и за улицата. Неговите весели картинки чудесно се вписват в архитектурата на Брюксел.


– Забелязъл съм, че на фона на градската суета комуналните работници стават практически невидими за обикновените хора – казва Джонатан. – През 2011 година реших да ги освободя от техните роли и символично да ги потопя в абсурдни и причудливи сценарии на улиците на града. Така тези, които са длъжни да държат света в ред, станаха предвестници на хаоса.

It's Fun To See That This Piece Has Already Been Posted By Big Blogs And Pages, Even Went On The Cover Of The Local Newspaper, But To Be Honest, It Wasn't Finish... Nobody Noticed That One Of The Characters Had A Strange Position? So Here Is The Final Picture Of It! Finally Finished My Squad Of F**ckers, Trying To Fish With Money.
Героите на JAUNE са боклукчии, водопроводчици, телефонни и топлофикационни техници, пътни работници и др. Освен, че ги прави миниатюрни, Джонатан ги представя в необичайни за тях роли и комични ситуации.

Back To Work Fellas! Ready To Catch New Ideas From Wherever It Could Come. This Is A Piece Made 2 Months Ago For
– Аз рисувам с ръцете, сърцето и понякога с главата си – споделя Джонатан.


Освен, че са забавни, рисунките му са и чудесна провокация към нашето въображение. А ние точно от това се нуждаем…

We All Try To Reach Something, Most Of The Time We Don't Know What By The Way. This One Was The
Повече за неговото творчество – тук.