Простото решение е най-доброто решение

Простото решение е най-доброто решение

Зима е. За някои това е време на страховити пързалки по улиците и вледеняващ студ. За други – пухкав сняг, ски, чист въздух… А трети се сещат за замръзнали прозорци на колата, които така трудно се почистват сутрин – точно, когато толкова много бързаш.
Има сериозен проблем и не случайно магазини и бензиностанции са заредени с всевъзможни препарати за почистване на замръзнали автомобилни стъкла. Изборът е голям – от най-евтини до най-скъпи. А резултатът общо взето е един и същ – много по-бавно, отколкото искаш, стъклата се размразяват.

Простичкото решение най-доброто решение, казват мъдри хора. В това, че те са прави ни убеждава и следната идея. Кен Уотърс, който по професия е метеоролог, ни предлага как да излезем от трудната ситуация – замръзнали стъкла на автомобила ни. Нужни са ни 2/3 медицински спирт и 1/3 обикновена вода. Смесваме ги в пулверизатор, а после поръсваме с тази течност стъклата. И се случва чудото – прозорците мигновено стават чисти. Спокойно можем да отпътуваме натам, накъдето сме се запътили.
Доказателство, че Кен наистина предлага нещо полезно за хората е, че неговата видеоинструкция за чистене на замръзнали автомобилни стъкла, вече е гледана от над 9 милиона и 220 хиляди души!