Просто поискай – годините са без значение!

Просто поискай – годините са без значение!

 

Редовните читатели на сайта ми знаят, че една от целите, която съм си поставил с него, е да доказвам с примери познатата истина: човешките възможности са неограничени! Независимо на колко години сте, къде живеете и какви са любимите ви ястия, ако поискате и работите върху себе си, то вие ще постигате и това, което в масовите представи изглежда непостижимо за човек като вас.


Ето още едно потвърждение на написаното. Тя е само на 70 години, когато решава да се яви на конкурс в телевизионното шоу “Италия търси таланти”. Когато член на журито я запитва, какъв е нейния номер, Томоко казва:
– Аз съм твърде възрастна, за да пея. Затова съм приготвила нещо друго за вас. Надявам се да ви хареса!
Това, което тя изпълнява, не просто се харесва, то шокира. Томоко показва на пилона елементи, които десетилетия по-млади от нея дами не са в състояние дори да помислят, че могат да ги осъществят.


С чувствения си и наситен с акробатични номера танц, прелестната Томоко завоюва сърцата не само на зрителите в залата, но и на над 4 милиона и 400 хиляди души – досега толкова са се наслаждавали на клипа, който и вие можете да видите.
Томоко е японка. Пристига в Италия преди повече от четири десетилетия, за да изучава оперно изкуство. Очарована от хората, страната, климата, тя остава да живее в нея.
Но макар и на 70 години, Томоко е в прекрасна форма, с фигура на момиче. Друга тема е, че немалко момичета могат само да мечтаят за нейното тяло, поглеждайки се в огледалото…

А пластичността, гъвкавостта, красотата, които тя показва в своя pole-dance, направо поразяват зрителя. Особено, ако той от групата на онези със стереотипа, че щом си наближил 40-те, вече нямаш шансове за каквото и да е…
При срещата с личности като Томоко, човек неволно ги сравнява с далеч по-млади от тях хора, с които всеки ден се разминава по улиците на града. За 20-30 годишни дами и господа, които едва се движат, понатрупали са доста килограми, задъхват се на първите стъпала на стълбите… Много от тях са се предали на натиска на рутината и инерцията, загубили са и надеждата, че нещо ще се промени в съдбата им.


Милите, те просто не подозират с какъв огромен потенциал вътре в себе си разполагат! И че е достатъчно само да променят начина си на живот, за да се превърнат и те в стройни и привлекателни създания. А най-хубавото е, че за това никога не е късно. Ако размърдат мозъците и крайниците си, те ще получат една невероятна награда: здраве, енергия и самочувствие, а с тях и засега непознати им радости от този прекрасен луд свят.
Като чаровната Томоко, зад гърба на която са само някакви си седем десетилетия…