Пътят към успеха

Пътят към успеха

 

 

Интересът на хората към откриване отговори на въпроса, как да успея в живота, е един от най-устойчивите и водещи в богатата палитра от неща, които ги занимават. За това свидетелстват милионите страници в интернет, посветени на тази тема, десетките хиляди книги и изследвания, които всяка година се появяват в публичното пространство.
И тази жажда да се овладее магията на преуспяването не се е появила от днес. Тя идва от времето, когато едни хора започнали да се открояват от останалите по своето имане и начин на живот.

После са се появили парите като разменно средство, с което хората можели да си осигуряват нещата, които са им били необходими. Или, които просто много искали да ги имат. Наполеон Хил е човека, който изгради цяла империя от книгите и лекциите си, посветени на изкуството да се забогатява. От най-известната му творба – “Мисли и забогатявай”, до смъртта му през 1970 година, бяха продадени над 30 милиона броя! И книгата продължава да се харчи успешно и в наши дни.


Business Insider е авторитна информационна платформа, която има много свои международни издания в страни като Великобритания, Австралия, Китай, Германия, Франция, Индия, Италия, Индонезия, Япония и др. Наскоро тя предложи на читателите си някои правила на успешните хора, които в резюме предлагам на вниманието ви.

Те са осигурили пътя към финансовото благополучие и лично щастие на много хора, могат да помогнат и на вас. Или най-малкото да ви подскажат посока на мислене, която сте подценявали или игнорирали досега.

Успелите хора провеждат времето си с други успели хора
Едва ли е случайно, че Бил Гейтс и Уорън Бъфет са приятели. Хората се обединяват на основата на общи ценности и цели, а добрите приятели се вдъхновяват един друг.

Главните им решения преследват бъдещи цели
Дреболиите нямат голямо значение, ако важното дело е правилно свършено. Проучвания сочат: 80 на сто от нашето работно време ние прахосваме. Излиза, че ако правилно употребим оставащите 20 на сто, ние ще се придвижим към целта си. Останалите 80 на сто може да не са така важни.

Те контролират това, с което се занимават
Не са малко мениджърите, които се отказват от скучна работа, защото искат да имат контрол над личната си продуктивност и доходи. Най-успешните хора се стремят към отговорност и контрол. Те не позволяват трудностите да ги отклоняват от целта, към която се движат. Понякога съумяват да използват препятствията като стълба към следващите цели.

Те харчат разумно
Успешните хора съумяват да насочат всичките си ресурси за достигане на целите си или обратното – своевременно прекратяват тяхното изразходване. Става дума за спестено време, непрекъснато образование. Вие не можете да стартирате свой бизнес на 40 години, ако щателно не сте се готвили за това. Ако имате лична цел – околосветско пътешествие, ще са ви нужни време, пари и ум, за да я реализирате.

Те разглеждат пенсионирането си като пореден етап в движението към успеха
Най-щастливите и успешни хора продължават да работят или да се занимават с достойни дела. Президентът Джими Картър преподава на възраст над 90 години и едновременно преминава курс по химиотерапия за лечение на рак.
Нищо така убедително не илюстрира успешността, както това: щастливи, напълнени с живот, продуктивни хора, които продължават да се движат към осмислени и значими цели.