Рисува герои от приказки, защото са добри

Рисува герои от приказки, защото са добри

По образование Семьон Бухарин е художник-декоратор, но е бил и риболовец на Камчатка, миньор, пожарникар, предприемач… Дошло време и човека се пенсионирал. Бил в добра физическа форма и затова решил да продължи да работи – някой и друг лев никога не е излишен към пенсията. Поканили го за общ работник в училище в град Ижевск.
Не се знае, кой е имал по-голям късмет: той или училището. Защото сега всеки път, когато завали сняг (а той в северна страна като Русия си е почти всекидневие през зимата) Семьон разкрива таланта си на художник.
Пред журналисти той разказва как намира хрумвания за своите рисунки върху снега:

-Идеите ми идват спонтанно. Децата разговарят за уроците, за това, какво имат за домашно… Аз слушам, за какво си говорят и после рисувам. Или в междучасието ги питам, какво биха искали да видят. Те разказват, а аз после им го нарисувам.
Но Семьон най-обича да рисува герои от приказки – затова, защото те са добри.
Сега децата, дори и да идват на училище разстроени от нещо се усмихват, когато видят неговите картини. И после пълнят интернет със снимките им.
А френският вестник Le Courrier de Russie награди Семьон с премията “Сирано” – тя се дава всяка година на известни личности в Русия.