Секс за здраве: 1 част

Секс за здраве: 1 част

Много неща се променят с времето, включително и отношението ни към секса. Ще ви припомня един познат анекдот за разликата между поколенията:
Как са живели нашите деди?
– запознаване, първа целувка, сватба, секс.
А нашите майки и бащи?
– запознаване, първа целувка, секс, сватба.
А нашите порастнали деца?
– секс, целувка, запознаване.
Установено е, че средно жителят на Земята се занимава със секс 139 пъти в годината. Проучване в 22 страни на света показа, че лидери по секс сред тях са французите (правят го 167 пъти годишно), холандците (158) и датчаните (152). Любопитно е, че жените се занимават със секс повече от мъжете, а 11 на сто от анкетираните въобще не се занимават със секс.


Редовният здрав секс е изключително полезен. Той може да замени посещението при лекаря и в аптеката за лекарства – това установиха немски учени от университета в Лайпциг (Саксония). Според тях страстните прегръдки се явяват чудесно средство да се справим не само с различни инфекции и с обикновената простуда, но дори и с опасните инфаркти и ракови заболявания.
Колкото повече правите любов, толкова по-млади ще изглеждате. При тези, които три-четири пъти в седмицата се занимават с “любовна гимнастика”, два пъти се снижава риска от инсулт, намалява теглото им, достига се до оптимална физическа форма. Мъжете, които при секса изхвърлят в кръвта тестостерон, подобряват паметта си и повишават своята работоспособност.


Сексът е и отлично обезболяващо средство – затова той се препоръчва на всички, които имат главоболие.
Любовната наслада довежда до изхвърляне в организма ни на вещества, действието на които може да се сравни с това на опиума. Докато вземането на допамин снема стреса за около два часа, то добрия секс дава на човека цял букет хормони, които укрепват мускулатурата, костите и имунитета, прочистват кръвоносната система, гонят депресията и удължават живота. И което е не по-малко важно – не го съпровождат винаги вредните странични ефекти на фармацевтичните продукти.