С белезници на ръцете

С белезници на ръцете

Има хора, на които само при мисълта, че могат да са с белезници на ръцете, им настръхват косите. Но се намират и образи, за които това е направо мечта на живота им. Като холандката Анни. Доста неща опитала тя в живота си, но така и нямала късмет да попадне в полицейски участък. И когато станала на 99 години поискала да види, как е да се намираш зад решетките.
Нейната племеница откликнала на желанието и и се обърнала към местната полиция в град Неймеген (намира се на 100 километра от Амстердам). А там любезно се съгласили да помогнат и изпратили наряд у дома и. Момчетата поставили белезниците на Анни, качили я в полицейския автомобил и я изпратили право в килията. Поседяла тя там известно време насаме със себе си, а после същите тези любезни момчета я върнали у дома и.
Свидетели разказват, че не са виждали Анни толкова възторжена и радостна, след това страхотно приключение в килията на местния участък.

Впрочем това не е първия случай – през миналата година в ролята на престъпник се оказа и 102 годишната Иди Симс от Сент Луис, САЩ. Тя живеела в пансион за възрастни хора, но на всички разказвала за голямата си мечта – да се повози на задната седалка на полицейска кола, закована с белезници. Сътрудник на дома се отзовал на желанието и и позвънил в полицията. Оттам го изслушали и решили да помогнат. В рождения ден на Иди от полицията изпратили патрулна кола. А след това откарали с нея столетницата в полицейското управление. И тази жена, също като Анни, била невероятна щастлива от случилото и се.