С него ще полетим над морските вълни

С него ще полетим над морските вълни

https://i.pinimg.com/736x/ff/77/aa/ff77aaf2b73c636176df9f1b5f24ca47.jpg

Август е. За много хора това означава, че е дошъл така дълогоочакваният годишен отпуск. И те вече са на плажа, лежат на шезлонги, плуват, играят, отпиват от любимите си напитки, разхождат се, вперили поглед към морската синева или някъде другаде.
А не са малко и тези, които яхват хидроцикли и се носят по вълните. Вълнуващо е, само дето е малко шумничко.
Но и този проблем е на път да изчезне. Защото идва WaveDrive – електрически и тих воден мотоциклет. И най-важното – той не замърсява околната среда, за разлика от бензиновите аналози.

electronautic_waveflyer_2.jpg

Създадоха го студенти и преподаватели от Университета на Западна Австралия (UWA). Той е разположен в Пърт – най-големият град и столица на щата Западна Австралия, с население от около 1,5 милиона души. Работата по него започва още преди четири години. Но става реалност, когато към хората от университета се присъединява и екипа на стартъпа Electro.Aero от град Пърт. Те добавят своята патентована икономична стабилизираща система на подводни крила WaveDrive. Благодарение на нея след като набере скорост хидроцикъла започва да се носи над вълните.

electronautic_waveflyer_1.jpg

WaveFlyer може да е непрекъснато над вълните в продължение на половин час, благодарение на своя литиево-йонен акумулатор с мощност от 2 кВтч. На него могат да се намират до двама пътника.
Специалистите изпробвали вече WaveDrive казват, че усещането при него не е като
традиционните джетове. Тук пътниците се наслаждават не на плаване, а на летене над водата.
И вероятно са прави, когато обобщават: удоволствието да си на WaveDrive е неописуемо, вълнуващо и запомнящо се.
Да се надяваме, че и ние един ден да ще имаме шанса да литнем над вълните и да се порадваме на подобни емоции…