С торта през рамо

С торта през рамо

 

Лятото е може би сезона, в който преди всичко искаме да сме нестандартни – включително в облеклото и атрибутите към него.
Една възможност за това ни предлага холандската дизайнерка Роми Куперус. Тя е по-популярна с артистичния си псевдоним Роми де Боми. От това, което прави личи, че е личност с великолепно чувство за хумор, познава изкуството на дизайна и е любител на непознати решения.

Тя създава очарователна бижутерия – пеперуди и огърлици, но определено най-голяма популярност и носят нейните невероятни дамски чанти.

И тях тя изработва ръчно от различни видове пенопласт. Обикновено ползва мека версия, която изсъхва в рамките на няколко дни. Чантата се получава здрава и удобна.


Продуктите на Роми определено се отличават от онези, които традиционната индустрия предлага на пазара. Те активират дори и вкусовите ни рецептори, защото ни напомнят за нещата, които много обичаме – торти, кексове, понички, пасти, сладоледи… Нейните аксесоари са много “апетитни”, защото идеите за тях са задигнати от кухнята.


В блога си за мода Роми моделира и различни облекла, вдъхновени от храна. Нещата, които прави, изглеждат реалистично, но и необичайно. И ако сте с тях не могат да не ви забележат.
А най-вече те са забавни и по своему прекрасни.