Тайната на непреходната младост: част 2

Тайната на непреходната младост: част 2

 

 

 

Сюзън експериментира и сама изобретява кулинарни рецепти, в които е изключена топлинна преработка на продуктите – например студена супа от спанак.
Ето какво включва едно типично дневно меню на очарователната дама:

5 часа сутринта
след като се е събудила изпива 750 мл вода с лимонов сок;
6:30 – 8:30
практикува йогистки упражнения;
10 часа
изпива литър сок от спанак и различни треви;
11 – 16 часа
похапва периодично плодове, шоколад, зелен сок, ягоди;


18 часа
яде голяма порция салата или други ястия от зелечуци и плодове, орехи и семена, зелени студени супи.

Определено при нея този начин на хранене има ефект – Сюзън се чувства прекрасно. Периодично си прави лабораторни анализи и резултатите от тях сочат, че тя е здрава така, както не е била никога преди да се захване със суровоядство.


В интерес на истината фен на този начин на хранене тя не винаги е била. В семейството и са се хранели, както средностатистическите британци – яли са зърнени продукти за закуска, много месо, чипсове, сладкиши… Като тинейджърка много е обичала сандвичите на McDonalds и McChicken. Като студентка е предпочитала шведски маси и китайски ресторанти, лудувала е в нощни клубове и си е пийвала порядъчно алкохол.


Промяната настъпила след като посетила на 21-годишна възраст Индия. Там у нея се породил голям интерес към света на йогата. А когато се прибрала у дома си в Единбург – столицата на Шотландия, тя вече била решила да стане йогистка, вегетерианка и да започне да яде изключително сурови храни.


Днес това е не само начин на хранене на Сюзън, но е и нейн бизнес. Тя има своя фирма, която предлага суровоядство и йогизъм за всеки, който е загрижен за здравето си. А своето лице Сюзън смята, че е най-добрата търговска реклама на фирмата и.
Според нея изключването от менюто на човека на топлинно преработена храна и активните занимания с йога имат големи преимущества за него.

Те ше направят ума му ясен, ще изчистят тялото му от токсини и ще го оздравят. Ще му дададат жизнена енергия, за която той не е и подозирал, че може да притежава. И той ще става способен за активни действия, в която област пожелае.
Но не е само това: Сюзън се е отказала от козметиката – начинът и на хранене и заниманията и с йога, са и дарили превъзходна кожа, хубав мирис на тялото. Те съхраняват младостта и.


И не на последно място те я зареждат с позитивизъм, правят я емоционално балансирана, уверена в себе си, дават и високо самочувстие. Правят я щастлива.
Сюзън въобще не страда за топлата сготвена храна и смята, че след като човек открие преимуществата на суровоядството никога повече няма да я пожелае. Енергия и дават плодовете, мазнини получава от орехите и семената.


Тя разказва, че след като майка и, която е художничка, последвала нейния начин на хранене, тя се е излекувала от много тежка форма на диабета. Това и е помогнало да се спаси и от заплашваща я с прогресивно развитие множествена склероза.
В интерес на истината повечето експерти не приемат начина на хранене на Сюзън. Според тях в нейния рацион няма важни продукти, необходими за жизнената дейност на човека.


Сюзън, обаче, не смята така. А и животът показва, че това, което днес се определя за вредно, утре може не просто да бъде реабилитирано, но и да се превърне в истински хит на полезността.
И затова като нищо Сюзън може да се окаже и права.