Техният език се нарича танго

Техният език се нарича танго

https://cdni.rt.com/deutsch/images/2018.08/thumbnail/5b7e816f4c96bbd0328b456a.jpg

Да наблюдаваш изпълнения на добри танцьори на танго е истинско удоволствие. Но още по-голямо е то, когато танцуват не аматьори, а най-добрите на планетата!
Като 28-годишните Агустина Пиаджо от Аржентина и Максим Герасимов от Русия. Неотдавна на Световното първенство в Буенос Айрес те бяха короновани за шампиони в категорията салонно танго (tango de pista).
Да се спечели тази титла съвсем не бе лесно – конкурса започнаха 500 двойки, от тях бяха допуснати до финала 40 двойки. Всички те бяха от различни кътчета на света – Аржентина, Колумбия, Уругвай, Испания, Германия, Турция, Холандия, Китай… От тях 28 стигнаха до полуфинала. Други 12 бяха вече спечелили първото място в предварителни състезания, като шампионата на Европа в Италия или този на Азия в Япония. Но прогнозите, че традиционно най-силните – аржентинските и колумбийски двойки ще са отново лидери, не се сбъднаха: и третото място бе заето от руснаците Дмитрий Астафьев и Ирина Пономарева. Всички останали призови места отидоха при аржентинците.
Чаровната Агустина е аржентинка и е родом от Огнена земя – архипелаг, който е част от областта Патагония и включва над 40000 острова. Танцува танго вече 14 г., известен преподавател е по това изкуство.

https://static.tildacdn.com/tild3065-3166-4634-a464-313335306233/2018-09-18_190015.jpg

Максим е роден в Санкт Петербург – един от най-красивите градове на планетата. Има собствена школа за танго – Most. Двамата танцуват заедно вече втора година. Агустина напусна Буенос Айрес и сега те живеят в Москва. Общуват си на испански, английски, малко на руски. Но пред журналисти споделят, че езика им всъщност е тангото.
Това съвсем не е първия шампионат, на който се явява и печели призови места тази двойка.
Предлагам ви тяхно фантастично изпълнение на танго, което ни радва не със зрелищни скокове и пируети, а с импровизация и много настроение.