Той е от дърво, но ще ви служи поне 15 години

Той е от дърво, но ще ви служи поне 15 години

https://psy-practice.com/upload/iblock/b96/ni_C3_B1os_tecnol_C3_B3gicos_1024x683.jpg

Публична тайна е, че компаниите съществуват, за да носят печалба на техните собственици. И затова най-важното за тях е да търсят непрекъснато начини, за да увеличават парите в банковите им сметки. Един от масово използваните трикове за това днес е изкуственото състаряване на произвежданите продукти. Те съзнателно се създават с много кратък срок на употреба. Същевременно непрекъснато се изкарват на пазара нови модели, в които най-често свежото е козметичната промяна в дизайна. Това, съпроводено с мощно промиване на мозъците на потребителите, реално прехвърля всяка година огромни суми от техния джоб в този на производители и търговеци.
Затова привлече вниманието на много хора една интересна новина: семейната фирма Carrascos на компютърния инженер Хавиер Караско от Перу, предложи на пазара уникален лаптоп. Неговият корпус е дървен, но това не му пречи да работи дълго.

Първият Wawalaptop се появи преди четири години. Сега неговите създатели предлагат версия 2.0, изпълнена изцяло от композитен дървесен материал. Лаптопът работи с безплатната операционна система Linux. Зарежда се с електричество, но и от слънцето.
Wawalaptop е лек, портативен, но най-важното достъпен за всеки – цената му е около 235 долара.
Специално за деца и хора, които за първи път хващат лаптоп, фирма Carrascos е конструирала Wawalaptop така, че да може много лесно да се разглобява и ъпгрейдва (от англ. upgrade – подобряване). Потребителите на лаптопа се насърчават да разберат, какво има вътре в него, да опознават електронните компоненти, от които е съставен, да надграждат версии, които са им необходими. Вместо да изхвърлят лаптопа и да купуват нов през няколко години, те просто сменят платката му, която струва около 35 долара. И така могат да го ползват минимум 15 години.

Със своята достъпност и леснота на обслужване, Wawalaptop несъмнено ще помага най-вече на децата да навлизат в света на новите технологии.