Той е от дърво, но ще ви служи поне 15 години

Той е от дърво, но ще ви служи поне 15 години

https://psy-practice.com/upload/iblock/b96/ni_C3_B1os_tecnol_C3_B3gicos_1024x683.jpg

Публична тайна е, че компаниите съществуват, за да носят печалба на техните собственици. И затова най-важното за тях е да търсят непрекъснато начини, за да увеличават парите в банковите им сметки. Един от масово използваните трикове за това днес е изкуственото състаряване на произвежданите продукти. Те съзнателно се създават с много кратък срок на употреба. Същевременно непрекъснато се изкарват на пазара нови модели, в които най-често свежото е козметичната промяна в дизайна. Това, съпроводено с мощно промиване на мозъците на потребителите, реално прехвърля всяка година огромни суми от техния джоб в този на производители и търговеци.
Затова привлече вниманието на много хора една интересна новина: семейната фирма Carrascos на компютърния инженер Хавиер Караско от Перу, предложи на пазара уникален лаптоп. Неговият корпус е дървен, но това не му пречи да работи дълго.

Перуанская компания создала доступный деревянный ноутбук для сельских жителей

Първият Wawalaptop се появи преди четири години. Сега неговите създатели предлагат версия 2.0, изпълнена изцяло от композитен дървесен материал. Лаптопът работи с безплатната операционна система Linux. Зарежда се с електричество, но и от слънцето.
Wawalaptop е лек, портативен, но най-важното достъпен за всеки – цената му е около 235 долара.
Специално за деца и хора, които за първи път хващат лаптоп, фирма Carrascos е конструирала Wawalaptop така, че да може много лесно да се разглобява и ъпгрейдва (от англ. upgrade – подобряване). Потребителите на лаптопа се насърчават да разберат, какво има вътре в него, да опознават електронните компоненти, от които е съставен, да надграждат версии, които са им необходими. Вместо да изхвърлят лаптопа и да купуват нов през няколко години, те просто сменят платката му, която струва около 35 долара. И така могат да го ползват минимум 15 години.

Със своята достъпност и леснота на обслужване, Wawalaptop несъмнено ще помага най-вече на децата да навлизат в света на новите технологии.