Той е само на 5 години, но е бъдеща звезда в спорта

Той е само на 5 години, но е бъдеща звезда в спорта

Наскоро Рахим Куриев доби невероятна популярност не само в Русия, но и в чужбина. Петгодишното хлапе постави нов световен рекорд: без прекъсване той направи 4105 лицеви опори. Това му отне точно 2 часа и 26 минути.
Неговите родители са родени в чеченското село Дуба-Юрт, но сега живеят постоянно в село Снежное в Ростовска област, където имат неголяма ферма. Заедно с по-малкия си брат и двете си сестри, Рахим 3-4 пъти в годината гостува на баба си и дядо си в Дуба-Юрт. А баща му Зелимхан планира скоро да се върнат в Чечня, защото идва времето Рахим да стане ученик.
Като всяко друго дете на своята възраст и Рахим  гледа анимационни филми, занимава се с конструктори,  играе със съседските деца. Много обича  колекцията си от автомобилчета, а най-вече да рисува – увлечение, което е наследил от майка си.

Но за разлика от повечето от своите връстници на планетата, Рахим всеки ден спортува. Негов личен треньор е баща му Зелихман. И тъй като най-близкият спортен център е на разстояние от 140 км, той е оборудвал тренажорна зала у дома си на село.
Мускулест, немногословен, суров – така изглежда, когато човек го зърне за първи път Рахим – най-силното дете вероятно и в света. Баща му започнал да го приобщава към спорта, когато е бил на три години. Просто го е поставял до себе си, когато той самия е спортувал.


Рахим тренира по 2-3 часа на ден, но няма “железен” график – занимава се, когато има желание за това. Изпълнява упражнения, както с уреди, така и със собственото си тегло. Храни се като всяко друго дете, не взема допълнителни спортни добавки. Обича да похапва и всевъзможни сладости, които после отработва в спортните си занимания.
Родителите му разказват, че момчето е много спокойно. Той е невероятно силен, но никога не се възползва от това. Освен, естествено, ако не бъде провокиран.
За поставеният световен рекорд президента на Чеченската република – Рамзан Кадиров, му подари чисто нов бял автомобил Mercedes с думите:
– Нека баща ти те вози на него. Ти си достоен за най-доброто!
Благодарение на редовните занятия Рахим има красива и внушителна фигура, на която биха завидяли и много възрастни мъже. Тежи 24 килограма, но на тялото му няма нито грам тлъстина, а само мускули. Редовните медицински прегледи показват, че Рахим е много по-здрав от своите връстници. Организмът му прекрасно се справя с това, което той прави.


“Чеченският Шварценегер” – така го наричат вече в родината му. За специалистите петгодишното хлапе има колосални физически данни. Рахим вече е кумир за много деца не само в Русия, но и в други страни. А към баща му като лавина растат предложенията да бъде личен треньор на други деца.
Но по-същественото е, че във времена, когато повечето хлапета са почти изцяло взрени в екрани на таблети и смартфони, доста изнежени, болнави, заоблени, лениви, разглезени, капризни и без енергия, Рахим ни показва един друг начин на живот.
Този, който наистина е достоен за уважение и подражание.