Тя изглежда прекрасно, защото е само на 70 години

Тя изглежда прекрасно, защото е само на 70 години

 

Каролин Хартц живее в град Пърт. Това е най-големият град и столица на щата Западна Австралия, който е разположен на брега на река Суон. Населението на районът около Пърт е около 1,5 милиона жители. Тя има три деца и четири внучета. И въобще не посещава фитнес-салони. Но със своята безупречна фигура тя е доказателство, че ако поискаш винаги може да очароваш другите с външността си. Каролин има прекрасна стройна фигура и сияещ цвят на лицето, за които немалко момичета могат само да мечтаят.


Как е постигнала това? Каролин просто в един момент проявила интерес към вечната тема: защо едни пълнеят и бързо остаряват, а други съхраняват фигурата си и младежката си енергия до последния си дъх. Започнала да чете книги и публикации на тази тема в различни издания. И така открила своята тайна: за всичко е виновна захарта!
Точно преди 28 години жената престава да я докосва.

Оттогава храната и е само зеленчуци, плодове и белтъчини. При това, както признава Каролин, тя винаги си е падала по много сладките неща. Затова експериментирала и се научила да готви различни десерти, с използване само на плодове и минимални количества въглехидрати.
– Знаем, че с нарастване на възрастта метаболизма се забавя – казва Каролин. – Точно затова ние трябва внимателно да следим за нещата, които ядем. Главното правило е да се наслаждаваме на всяко късче храна – така ще се предпазим от преяждане.


Каролин има потресаващо за годините си тяло. Тя изглежда великолепно и това определено подобрява самочувствието и.
– Повечето жени над 50 години са уверени, че вече е невъзможно да имат добра фигура – отбелязва Каролин. – Даже 40-годишни жени, особено тези, които имат деца, се примиряват с излишните килограми и несъвършенствата на тялото си. Истината е, че за да съхраниш младостта си трябва да правиш само две неща: да внимаваш, какво слагаш в устата си и редовно да движиш краката си.


Всеки ден по половин час тя се разхожда с кучето си в парка – това я настройва на позитивно възприемане на себе си и околния свят. Занимава се също с йога и тенис. Медитира и спи 7-8 часа в денонощието.
– Аз съм оптимистка – заявява Каролин. – Даже тогава, когато в живота се сблъскам с трудности, то се опитвам да остана позитивна. Аз си напомням, че чашата винаги е наполовина пълна.
Каролин ни съветва никога да не се сравняваме с другите и да не слушаме скептиците.


Търсенето на вкусна храна, която може да се похапва без угризения отвеждат Каролин и в бизнеса. Когато е на 55 години тя открива фирмата си SweetLife, която разпространява заместител на захарта – ксилит. Това е многоатомен спирт в безцветни кристали, който се разтваря във вода. По калорийност и сладост е близък до захарта, но няма биологична ценност.


Впрочем това за захарта, което е установила Каролин, си е самата истина: тя е едно от най-вредните неща около нас! За тези, които се съмняват в това, ще приведа само два резултата от сериозни научни проучвания.
Рискът да заболеят от астма е два пъти по-висок при децата, чиито майки са потребявали много захар по време на бремеността си. В изследването, което започват пред 1990-та година учени от Лондонския университет „Куин Мери“, са участвали около 9000 майки и деца. Така е била изведена зависимостта между захарта и възпалителните заболявания. Високото равнище на консумация на фруктоза влияе на имунната система, което води до възпаление в развиващите се бели дробове.

Изводът на експертите е, че ако жената консумира много захар по време на бремеността, то това неизбежно ще доведе до появата на алергия или алергическа астма у нейното дете.
Други изследователи установяват, че захарта не само подхранва раковите клетки – тя способства за тяхното образуване. Тя е канцерогенна и напълно си заслужава наименованието “бялата отрова”.
Проблемът е, че захарта е навсякъде – в бонбоните, сладкишите, хляба, газираните напитки, готовите плодови сокове в кутии…

Затова е права Каролин и е добре да се вслушаме в съвета и: не ползвайте захар, избягвайте всевъзможни сладости и обработени продукти, дори и несладките, защото и в тях има захар – поставят ги производителите, за да привлекат с тях потребителите. Рафинираната захар поражда привикване, което наподобява кокаиновата зависимост.
Каролин ни уверява: всичко е възможно, трябва ви само искрено желание и упорита работа над себе си.
Ако се съмнявате в това, просто се върнете към снимките и видеото на тази очарователна 70-годишна баба.