Усет за свобода

Усет за свобода

Креативността не толерира наличието на един-единствен верен отговор, защото вярва, че ако потърсиш и други, няма начин да не ги намериш.
Да се кара мотоциклет си е доста рисковано нещо. Не случайно любители на черния хумор определят моториста като донор на органи. Те летят с несъобразена скорост, блъскат се в автомобили, дървета, стълбове, огради или падат, защото губят управлението на мотора. Затова хората, които осъществяват контрол на движението изискват моториста да носи шлем и защитен костюм, който да ги пази от падане. А производители на мотоциклети не спират да си задават въпроси как да направят този шлем и предпазните доспехи още по-добри.
Но те пропускат нещо много важно: истинската цел на човека, който сяда на мотора не е да следи за завоите, скоростта, възможните препятствия на пътя, за другите превозни средства… Той се качва на любимата си играчка за съвсем друго нещо: да се наслаждава на необятния хоризонт пред него.
Креативни личности се сетиха за това и така се родиха нестандартните им хрумвания за мотоциклета на бъдещето: с автобалансьор, който не позволява падане и преобръщене и прави ненужна каската на главата; със сензори, които своевременно сигнализират за всяко препятствие; с “умни” очила, които предават цялата необходима информация на моториста.
За да получи той това, което реално търси: усета за свобода.