Фантазии от картонени кутии

Фантазии от картонени кутии

Един знаменит изобретател – Томас Едисон (1847 – 1931) е вярвал, че за да се сътвори нещо ново, са нужни само добро въображение и купчина отпадъци. Във верността на тази сентенция ни убеждава и японската художничка Монами Оно: нейното въображение превръща ненужни картонени кутии в произведения на изкуството.

Самата тя е убедена, че точно картонените отпадъци са чудесен материал, за създаване на триизмерни скулптори.


Мономи е била студент в университета по изкуства на Осака – третия по големина на населението град в Япония след Токио и Йокохама.

Пожелала да специализира тримерна анимация, но нямала пари да си купи доста скъпото програмно осигуряване за нея.

Затова решила да изучава 3D-моделиране, като експериментира с празни картонени кутии на Amazon. Имало ги предостатъчно, а и на никой не са били нужни.

И Монами започнала да се занимава с тях. Така открила, че те могат да бъдат използвани за създаването на всичко, което ти хрумне – от оръжие до обувки и храна.

Гъвкави за обработка и безплатни, картонените кутии в нейните ръце се превръщат в удивителни, фантастични 3D-модели на всевъзможни неща.

Днес Монами е много популярна в света като художник, който е в състояние да превърне най-обикновени, никому ненужни картонени кутии във вълшебни 3D скулптори.