Хлапето, което носи топлина на хората

Хлапето, което носи топлина на хората

https://belinform.org/set/top/003474.jpg

Новосибирск го делят около 3300 километра от столицата на Русия Москва. Но в необятния Сибир той е истински мегаполис с население от над 1,5 милиона души. Мощен индустриален център, най-големият транспортен възел на Сибир – свързва Далечният изток, Средна Азия и Сибир с европейските региони на Руската федерация. Това е първият град в този северен край с метро. В Новосибирск има 14 университета, 10 академии, а неговият Академгородок (филиал на Руската академия на науките),  е световноизвестен с постиженията си в математиката, изкуствения интелект, най-новите технологии…


Тук се е родил и Льоня Шиловский, който вече е знаменит барабанист. Той е истинска сензация в интернет, за него разказват световни медии. Сериозно внимание му отдели и популярното британско издание Daily Mail. А в свои коментари към неговата публикация, читатели изразиха мнение, че Льоня е бъдещия Бъди Рич (1917-1987), определян като най-великия барабанист на всички времена.
Льоня е на три годишна възраст, когато участва в концерт в Новосибирск с духовия оркестър на Новосибирската филхармония, съставен от сериозни, възрастни музиканти. Заедно с тях той изпълни знаменития “Канкан” на френския композитор, виолончелист и диригент от немски произход Жак Офенбах (1819 – 1880).

Събитието се състоя в новата държавна концертна зала на името на знаменития руски диригент и педагог Арнолд Кац (1924 – 2007) в Новосибирск.
Льоня усъвършенства уменията си в ударни инструменти в музикалната школа “Маестро” в Новосибирск.
Родителите му – баща му Денис и майка му Надежда, поощряват увлечението на сина си. Детето определено има музикална дарба. А освен това да работиш с барабани означава да развиваш и физиката си – моториката на ръката, да изработваш чувство за ритъм, да снемаш стреса, да концентрираш вниманието си, да тренираш ръцете и краката си…
Предлагам ви да се насладите на изпълнението на невероятното хлапе.