Хлапето, което стана световен шампион

Хлапето, което стана световен шампион

 

В глобализирания свят, в който живеем, е без значение от къде си, каква е вярата ти или цвета на кожата. Важното е да умееш да правиш блестящо това, което правиш.
Степът е вид танц, който се е родил преди около два века от срещата между ирландски и африкански танци. Особено популярен е  през 30-те и 40-те години на миналия век. Но интересът към този жив, динамичен, зрелищен танц не е изчезнал – той продължава да радва с красотата си и днес много хора на планетата.


Трикратен световен шампион сред деца е Владимир Цымбалюк. Той е от неголемия руски град Жуковский (населението му е около 109000 души), разположен на 25 километра югоизточно от Москва.
Сега Владимир е на 12 години, но със степ се занимава от пет годишна възраст. Първата си световна титла завоюва в Португалия през 2014 година. Световен шампион е за втори и трети път от световните първенства в саксонския град Риза (Германия). На тях са участвали степисти от 15 страни, но журито е било покорено от танца на руското момче. Владимир се отличавал от конкурентите си не само с фантастичната си техника на изпълнение, но и със своята артистичност.


Владимир тренира 6 пъти в седмицата. Освен танци, той свири на акордеон, усъвършенства английския си език. Ето и неговият съвет как човек може да стане отличен танцьор:
– Първо трябва да имаш добри учители – а аз имам двама. Второ, нужно е да имаш много добро чувство за ритъм. И трето – трябва добре да слушаш музиката.
Владимир гостува в предаването на Максим Галкин “Лучше всех” и спечели сърцата на милиони хора с неподражаемия си хумор, а после и с изпълнението си.