Честита нова година!

Честита нова година!

 

 

Отиде си старата 2017-та година. Дойде Новата 2018-та. Тя пристигна слънчева и необичайно топла за началото на най-зимния ни месец. Такава, както са я предвиждали още древните китайци преди повече от 4715 години: година на земното жълто куче.
А този израз носи не просто красив образ, но е зареден със символи и очаквания.


Земята не само не храни. Тя я е непоклатимия фундамент, който ни дарява устойчивост, стабилност, издръжливост. Когато сме здраво стъпили на нея, ние сме уверени в себе си. Да се върнем към Земята означава да приемам живота такъв, какъвто е – с неговите трудности, но и с многото радостни мигове.


Сред безкрайното многообразие от багри 2018-та е оцветена в жълто – цвета на планетата Юпитер, която ни носи благополучие. Жълтото е шарката на златото, на успеха и богатството. Но и на топлината, енергията, свежестта, ентусиазма, вдъхновението и доброто настроение.


А земното жълто куче е много различно от непредсказуемата маймуна, пламтящия дракон или капризния червен петел. То е мъдро и искрено, чувствително и ласкаво. Наш надежден съюзник, защитник и безкористен приятел, който никога няма да ни предаде и в трудна минута ще е до нас. Кучето може да ни научи на много – на смелост, уравновесеност, интуитивност, справедливост, дружелюбие…

Самото то е много активно животно. И затова 2018-та ще е щедра към тези, които не се страхуват разумно да рискуват, умеят да откриват и да се възползват от новопоявили се възможности.
Годината на жълтото земно куче се очаква да бъде по-спокойна, по-малко конфликтна за разлика от вече останалата в миналото, година на амбициозния и агресивен петел.

Можем да се надяваме, че хората ще са по-склонни към взаиморазбиране и решаване на проблеми. И да ни предстои година с много по-малко враждебност и конфликтност, в която всички ние ще сме не толкова непримирими, колкото толерантни към различните мнения и други гледни точки. Да вярваме, че в очакващите ни нови дни, седмици и месеци ще преобладават позитивните емоции и доброто настроение.


Под покровителството на жълтото земно куче нека 2018-та да е заредена с топлина и енергия. Да стане пространство, изпълнено с много нови възможности, от които да се възползваме, за да постигаме нужното ни благополучие. Година, в която да бъдем по-активни, предприемчиви. Да търсим и да намираме необичайни и ефективни решения на проблеми, пред които ще се изправяме. Винаги да правим най-добрия избор от множеството алтернативи. Да раждаме повече нови и полезни за всички ни идеи. Да се оказваме на нужното място в нужното време. Да бъдем в хармония със себе си.


Нека да си пожелаем такава да е 2018-та – позитивна и добра, ентусиазирана и вдъхновена, мъдра и продуктивна.
За да бъдем щастливи.