Ще купите ли сладолед на вашия домашен любимец?

Ще купите ли сладолед на вашия домашен любимец?

За последното десетилетие в света са произведени повече и разнообразни продукти, отколкото през последните 5000 години. Освен всичко друго това говори и за невероятната конкуренция, която среща всеки, тръгнал да създава свой бизнес. Ще те забележат и ще ти обърнат внимание само, ако се сетиш да предложиш нещо наистина различно. За което другите още не са се досетили или биха го сметнали за твърде незначително, смешно, глупаво, за да се занимават с него.

Разбира се, необичайното трябва да носи полза и да има връзка с нещо, по което си падат много хора. Като кучета например – милиони обичат тези създания на природата. И искрено се радват, когато техните любимци са щастливи.
Като се сетиха за тази простичка истина, едни симпатяги от Мексико взеха та откриха специализирано за кучета кафене, в което им предлагат сладолед. Кучетата не бива да ядат това лакомство, по което си падат повечето от нас – заради захарта, ароматизаторите, консервантите… Затова собствениците на кафенето предлагат на домашните любимци сладолед от чисто мляко. А то освен, че е вкусно, е и полезно за тях. Помислено е и за особеностите на кучешкото хранене – формата на сладоледите специално е направена така, че да е удобна за ядене от кучетата.

Собствениците са нарекли кафенето си „heladog“ – производно от испанската дума “сладолед“ (helado) и „куче” (dog).
Кафенето много бързо се превърна в любимо място за хората, които обичат кучета. Оказа се и полезно пространство за нови запознанства и общуване между тях.
А когато това е налице, то и печалбите за находчивите собственици не закъсняват…