Ще похапнете ли в компанията на акули?

Ще похапнете ли в компанията на акули?

 

 

Да привлечеш вниманието на другите в наше време е невероятно трудно – милиони са желаещите да направят това. Изкушенията са в изобилие, хората са разглезени от възможностите за избор, които им се предлагат. Ето защо за да забележат точно теб, твоите продукти и услуги, ще трябва да се появиш на пазара с нещо наистина уникално.


Малдивите са все по-предпочитано място за туризъм от хиляди хора от цял свят. Тази най-малка островна азиатска държава, се намира на югозапад от Индия и на около 700 км югозападно от Шри Ланка. Климатът и е умерен, водата – невероятно чиста, а подводния свят в този регион е много богат и интересен.

Днес на Малдивите са изградени около 90 курортни комплекса и конкуренцията между тях за привличане на туристи, си е доста сериозна.


Но това не тревожи особено собствениците на комплекса Conrad Maldives Rangali Island. Те завършват своя, определено нестандартен хотел. “Мурака” (“корал” на малдивски език) е потопен на пет метра под водата.

Тази първа в света подводна резиденция, в която са инвестирани над 15 милиона долара, трябва да бъде завършена до края на тази година.


Хотелът ще предлага всичко онова, което търси свикналия на удобства наш съвременик – зали с тренажори, басейн, бар, ресторант… Подводните стаи са свързани с повърхността с вита стълба.

Банята, с размери “king-size”, гледа към морските пейзажи. Посетителите получават невероятни възможности да наблюдават за подводния живот в океана.


В Сингапур Resort World Sentosas също предлага двуетажни апартаменти с вид към аквариум, но “Мурак” е несравнимо по-впечатляващ. А е и построен с възможностите, които предоставят най-новите технологии.

Разположен е на два частни острова, които са съединени с пешеходен мост.


“Мурак” ще може да приема по 9 души, предлагайки им суперлукс и емоции, които – поне засега никой друг не обещава в света.

Но е почти сигурно, че той поставя началото на едно непознато досега направление в туризма – живот, в дълбините на океана…