Ще правиш пари, ако знаеш накъде да гледаш

Ще правиш пари, ако знаеш накъде да гледаш

 

 

Светът, в който имаме щастието да живеем, става неузнаваем с всеки изминат ден. Дълбоки промени текат и в полето, което интересува всички ни, просто защото без него не можем: правенето на пари. Истината е, че никога преди не е имало толкова възможности за припечелване, колкото днес. Но при едно условие: да знаем от какво се интересуват другите и идеята ни да е достатъчно щура. Събразим  ли се с тези две дребни предпоставки, стремително започва да расте и вероятността да попаднем в групата на финансово независимите хора. Сред тези, които не се интересуват, колко ще е заплатата или пенсията им – те сами си определят нейния размер.


Но най-напред няколко думи за слайма. Ще припомня, че освен познатите ни течности има и едни други, нестандартни, които не спазват законите на великия физик, математик, астроном, философ Исак Нютон. Затова са ги нарекли “ненютонови течности“. Те си се държат така, както поискат. Ако окажем силно въздействие върху нормална течност, тя ще се разплиска, но ненютоновата ще се втвърди.

how to make slime

Такъв е и слайма – играчка за ръце от полимер, която притежава свойствата на ненютонова течност. Ако е в спокойно състояние, тя се разлива по повърхността. Но при рязко въздействие се втвърдява. Можем да я събираме, мачкаме, преформатираме, каквото поискаме да правим с нея.
За първи път играчката от желеобразен материал, се появява на пазара през 1976 г. Произвела го е известната компания Mattel, същата, която прави и куклите Барби.

Основна съставка на слайма е гуарова гума, позната и като хранителната добавка E412. Прави се от гуарово (вид бобово) растение, което го има в Индия и Пакистан. Използват я като стабилизатор, който е способен да сгъстява (увеличава плътността, вискозитета) и да желира продукти. Когато си похапваме колбаси, пастети, майонези, сосове, кетчупи, млечни продукти и др., ние поемаме и съдържащата се в тях гуарова гума.


Е, в англосаксонския свят сега буквално са луднали на тема слайм, особено подрастващите. Те си правят сами материала, с който после си играят. Но с огромно удоволствие търсят клипове в You tube със съвети, как да си направят сами слайм.
Сериозните хора затова са и сериозни, защото не се занимават с подобни глупости. Не се и съмнявам, че те надменно, дори с презрение ще се отнесат към това, което ви разказвам. Единственият недостатък на тяхното достолепно отношение към подобен вид занимания е, че с тях несериозни хора заработват за месец толкова, колкото сериозните едва ли биха спечелили през целия си трудов живот.
how to make slime
Карина Гарсия определено е от групата на несериозните. До есента на 2015 година тя изкарва криво-ляво прехраната си, работейки като сервитьор. Докато не и хрумва да снима заниманията си със слайм и да качва клипчета на YouTube.
Сега това е нейната професия, ако може да се нарече играта и така. Но точно от нея тя печели всеки месец по над 200000 долара. За една година това прави около три милиона долара. Спонсори и плащат за това, че поставят реклами на нейния YouTube-канал, който вече има над шест милиона последователи. Печели и от страницата си в Инстаграм, където я следват над 400000 души.


Растящите и приходи позволиха на момчичето да си купи и суперлуксозно огромно имение с плувен басейн с олимпийски размери, хидромасажни устройства, къща за гости… Към него има и свръхмодерно студио, в което младата дама прави своите филмчета. Това прилично кътче е разположено в Ривърсайд, Калифорния, САЩ, където се разгръща и бизнеса на Карина. Тя накара родителите си да напуснат работа – със свойте доходи за нея не е проблем, да осигури на възрастните мама и татко достойно и приятно съществуване.
Повече снимки за  Карина тук.
А какви ги върши момичето можете да видите от този клип, който впрочем вече е гледан от около 20 милиона души…

Ще се съгласите, че това е далеч по-приятна дейност, отколкото да разнасяш чинии и чаши в претъпкано с разни образи, шум и аромати заведение. А да не говорим за парите – десетилетия биха и били необходими в ролята на сервитьор, да си докара сумата, която сега постъпва в банковата и сметка само за месец.
По всичко личи, че страниците на слаймери (хора, които сами правят субстанции с различни цветове) и в Инстаграм ги очаква славно бъдеще. За перспективите на тази тенденция свидетелства факта, че по хаштега slime вече има над 2,2 милиона публикации! Най-популярните слаймери имат стотици хиляди посетители, а това означава, че към тях текат доста пълноводни ручеи от пари.


И забележете – слаймерите са най-вече тинейджърки. Иначе казано и възрастта престава да е от значение за правенето на пари в наши дни…
Марк Тулий Цицерон е знаменит римски оратор, юрист, писател, философ… В своя реч той употребява израза “О времена, о нрави!” (O tempora, o mores). В нашия случай бихме могли да го интерпретираме и така: днес, ако искаш да правиш пари, ще трябва да се взираш натам, накъдето гледат многото хора.

И колкото по-навреме уловиш онова, по което те ще пощуреят и им го предложиш, толкова по-голяма е вероятността да си осигуриш така нужната финансова свобода. Независимо от твоята възраст, местоживеене, полова ориентация, образование и дали обичаш кюфтета или предпочиташ огретен с картофи и сирене.
И тогава получаваш и възможността да устроиш уникалния си и неповторим живот така, както ти сам го желаеш.