Ще се справят ли мишките и с роботите?

Ще се справят ли мишките и с роботите?

Университетът в Щутгарт е основан през 1829 г., а днес е известен в цял свят с високото равнище на образование и най-модерни технологии. Неслучайно и неговия девиз е: „Наука за хората, хора за науката“.
Но  дори и учените глави, работещи в този знаменит университет, заедно с умните им съоръжения, могат да се окажат безпомощни, ако бъдат атакувани. Точно този оазис на знания наскоро бе превзет от най-обикновени, простички животинки: мишки.

В неговата знаменита и подредена библиотека те си устроиха истинско пиршество: похапнаха си над осем хиляди редки книги. Сред тях има и съчинения, написани преди два века – по право, социология, икономика и др. Стойността на безвъзвратно унищожените научни трудове бе оценена на над 200000 евро.
Предполага се, че мишките са дошли от близкия парк, в който се е събрал много боклук.

Ей такива неща стават в нашата дигитална епоха, все по-наситена с изкуствен интелект и роботи. Само дето като нищо и на тях мишките може да им видят един ден сметката…
А след като в подредена и високотехнологична Германия, се случват подобни истории, какво остава за нашата прекрасна Татковина, в която хаоса си е нещо съвсем привично…