Ще тренирате ли коза йога?

Ще тренирате ли коза йога?

 

 

 

Живеем в невероятно интересно време. Хора от цял свят се надпреварват да измислят, колкото се може по-щури идеи – иначе е почти невъзможно да привлечеш, а още повече пък да задържиш вниманието на другите. А това е много важно, когато искаш да превърлиш част от съдържанието на портфейлите им към собствения си джоб.
За да започне, обаче, процеса на измисляне на лудата идея (ако тя не е такава, то най-вероятно е обречена на неуспех) е нужно преди това да се свърши нещо друго: да се узнае какво вълнува хората. За щастие на всяка предприемчива натура диапазонът от човешки потребности е безграничен!

 


Пример за това е тренировъчния курс по йога, който се сетиха да предложат едни симпатяги в Холандия. Те обърнаха внимание на растящия интерес на съвременниците към природосъобразен начин на живот. И затова взеха та създадоха своето йога-студио Goat Yoga Amsterdam. А после предложиха на всеки желаещ спортни занимания, които максимално са приближени до природата. Залата, където те се провеждат, е селски обор. А техните партньори, които им помагат да постигнат душевна хармония, напълно съответстват на названието на студиото (коза йога) – те са козлета. Тяхната задача е да се катерят върху спортуващите и ги тъпчат по гърбовете.

 

Така им помагат да се отпуснат и да започнат да произвеждат в организма си окситоцин (хормона на любовта и доверието).
Според инструкторите козлетата усещат човека и се адаптират към него – по-бързо или по-бавно се движат по гърба му и го масажират.

 


Подобни центрове се създават вече и в други страни, а желещите да попаднат в тях съвсем не са малко. В нашето все по-напрегнато и динамично всекидневие общуването с различни животинки ни помага да се отпускаме, да съхраняваме психиката си.

А и да откриваме емоции там, където не сме подозирали, че може да ги има…