Що да не оставите мъжа си при нас

Що да не оставите мъжа си при нас

 

Жените много обичат да ходят по магазините. И се радват, когато до тях са и мъжете, на които държат.
Но проблема е, че повечето от мъжете много мразят да обикалят търговски обекти. Те предпочитат да си седят пред чаша добро питие и да се занимават с любимите си забавления.
Търговският център Global Harbour в Шанхай реши да зарадва мъжете, принудени да съпровождат половинките си в техния шопинг-тур. Там поставиха няколко стъклени будки, в които сега жените могат да оставят за съхранение своите мъже. И после спокойно да обикалят огромния търговски комплекс, без да им досажда тяхното мрънкане.


Вътре в в тези “камери за съхранение на мъже” има стол и поставка с компютър. На него са качени популярни в недалечното минало видеоигри, като Tekken, където героите се бият с техники от японските бойни изкуства.
Сега тази услуга е безплатна, както съобщава местния шанхайски вестник Paper. Но в бъдеще дамите ще трябва да платят неголяма сума, за да оставят мъжете си в камера за съхранение. Парите може да бъдат платени чрез смартфон, който ще чете QR-кода на използваната игра.


Мъже, които вече са изпробвали тези стъклени капсули, споделят пред журналисти, че идеята никак не е лоша. За някои от тях това им е припомнило детството. Други предлагат в будките да бъде поставен и климатик, защото иначе става горещо.
Всъщност будките сега се тестират. И най-вероятно предложенията на клиентите ще бъдат взети предвид при бъдещето им разполагане в този огромен търговски комплекс.
Единственият проблем  за милите дами, когато по магазините се появат подобни камери за оставяне на мъже, вероятно ще е дали увлечените в игри техни половинки ще пожелаят  да ги напуснат. Особено, ако търговците се сетят да им предложат и чаша от любимото им питие…